Extranet

GP Rostelecom Cup of Russia + Ice Challenge Graz


V pořadí čtvrtou soutěží seriálu Grand Prix ISU je Rostelecom Cup v Moskvě (Rus). Pozvání k této soutěži obdržel Michal Březina, který je po krátkém programu mužů na 6.místě se ziskem 73,83 bodu. Michalovi se nepovedl úvodní čtverný salchow, ve kterém ubral dvě otáčky, ale zbytek jízdy už byl čistý s kombinací 3F+3T a 3A.
Ve volné jízdě Michal vyskákal 7 trojitých skoků, pouze úvodní čtverný Salchow skončil pádem. Velmi dobrými známkami za komponenty se prezentoval čtvrtou nejlepší volnou jízdou (150,73 bodu), což v součtu s krátkým programem znamenalo 224,56 bodu a Michalovu čtvrtou medaili ze seriálu soutěží Grand Prix, tentokrát bronzovou.

Průběžné výsledky Grand Prix Ruska - Rostelecom Cup sledujte zde.


Souběžně s Grand Prix Ruska probíhá od úterý 6. do soboty 10.listopadu v rakouském Grazu významná mezinárodní soutěž Ice Challenge, které se účastní spousta našich bruslařů a zatím si vedou velmi dobře.

Tomáš Kupka vyhrál soutěž juniorů a v krátkém programu poprvé v životě zařadil a úspěšně předvedl kombinaci trojitého lutza s trojitým toeloopem. Martin Krhovják byl ve stejné kategorii desátý. Stejně tak desátá skončila mezi juniorkami Klára Světlíková, její kolegyně Daria Zayčenko byla až 23. V soutěži žaček skončila Elisabetha Harsh šestá.
Soutěži žákovských sportovních dvojic dominovaly oba naše páry - 1. Anna Dušková / Martin Bidař a 2. Natálie Kratěnová / Petr Kotlařík.
V soutěži tanečních párů skončili na výborném druhém místě Lucie Myslivečková a Neil Brown. Do soutěže žen vstoupila výtečně Laura Raszyková, která se čistým krátkým programem, ve kterém jí mnoho nechybělo ke splnění těžkých vstupních kritérií na mistrovství světa, vyhoupla na překvapivé páté místo, bohužel jí jízda v poslední rozjížďce volných jízd svázala natolik, že se propadla na 20.místo konečného pořadí. Nastassiya Lobačevská skončila na předposledním, 28.místě.

Kompletní výsledky z Grazu sledujte zde.

Skvělou zprávou je, že všechny soutěže z Ice Challenge můžete sledovat přímo na internetu, případně si je pustit ze záznamu na tomto odkazu.
Samozřejmě jízdy našich bruslařů musíte vždy najít dle jejich startovního pořadí.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2012.11.11 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací