Extranet

JGP 2015 Riga


Dnešními (27.8.) krátkými programy vstoupí Elizaveta Ukolova a sportovní dvojice Anna Dušková / Martin Bidař do soutěže juniorské Grand Prix v Rize.

Elizaveta i Anna s Martinem nastoupí vždy jako předposlední startující. Juniorek je na startu 32 a juniorských sportovních dvojic 9. Oč je SD méně, o to je pole kvalitnější. Soupeři Anny s Martinem se rekrutují pouze z „párových“ velmocí Číny, Kanady, Ruska a USA. Pro Duškovou s Bidařem tak bude každý skalp velmi cenný, ale pokud předvedou krátký program minimálně stejně jako minulý pátek na prověrkách výkonnosti, tak by těch skalpů nemuselo být málo. A každý získaný bodík bude důležitý i v boji o dodatečná místa pro soutěže YOG 2016 v Lillehammeru, kam naše sportovní dvojice určitě patří..

Elizaveta Ukolova se naopak bude snažit napravit nepovedené výkony z prověrek výkonnosti a přiblížit se spíše k výkonnosti, kterou předváděla na MS juniorů 2015 nebo na ZOH 2014, kde byla nejmladší členkou české výpravy.

27.8.2015

Elizaveta Ukolova má za sebou povedený krátký program. V jízdě předvedla pěknou kombinaci 3Lz+2T i 2A, pouze před pokusem o 3F si rozmyslela počet otáček a 2F skončil nečistým výjezdem. Slušně předvedla i všechny předepsané piruety. Do volných půjde tak z 11.místa se ziskem 43,96 bodu. Krátký program zhlédněte zde.

Anna Dušková a Martin Bidař zajeli snad všechny prvky krátkého programu ještě lépe, než při prověrkách výkonnosti, až na jednu drobnou výjimku, odhozený trojitý Salchow. Ten bohužel skončil pádem. Ale sólový dvojitý axel i trojitý twistovaný lutz byly provedeny skvěle. I přes pád si Anna s Martinem vylepšili osobní maximum na soutěžích ISU na 47,91 bodu a hlavně!, jsou po krátkých programech sportovních dvojic na skvělém třetím místě. Podívejte se na krátký program Anny Duškové a Martina Bidaře.

28.8.2015

Anna Dušková a Martin Bidař vylepšili svoje nejlepší umístění v soutěžích JGP a jen těsně jim unikla medaile (o 7 desetin bodu). Navíc si vytvořili nejlepší výkony na soutěžích ISU v obou částech soutěže a samozřejmě i celkově. Jejich nové maximum je 134,83 bodu a znamená i dobré nakročení do Lillehammeru na soutěže YOG.

Ve volné jízdě předvedli krásně synchronní sólové 3T a stejně výborný odhozený 3S. Výborný byl i twistovaný lutz. Chyby bohužel přišly ve druhé části programu, kdy kombinace sólových 3S nepokračovala po Martinově pádu a Anna ztratila kontrolu nad dopadem u odhozeného 3Lz. Ale většina ostatních prvků, včetně dříve obávaných zvedaček, se dostala na level 3. Dušková / Bidař měli skokansky nejobtížnější program ze všech startujících párů. Nový osobní rekord ISU pro Duškovou / Bidaře ve volných jízdách tak má hodnotu 86,92 bodu. Volnou jízdu si prohlédněte na tomto odkaze.

Také Elizaveta Ukolova překonala ve volné jízdě svůj dosavadní nejlepší výkon na soutěžích ISU a poprvé se přehoupla přes 90 bodů a to o 48 setin. Předvedla totiž čistý výkon s 5 trojitými skoky, včetně 3Lz a kombinace 2A+1Lo+3S. Kromě toho měla výborně hodnocené piruety v „levelech“ 3 a 4 a mimořádně se jí povedla i kroková sekvence úrovně obtížnosti 3. Elizaveta předvedla devátou nejlepší volnou jízdou a posunula se na do první desítky konečného pořadí se ziskem 134,44 bodu. Volnou jízdu Elizavety si prohlédněte zde.

Stejně jako v Bratislavě i přímé přenosy z Rigy a dalších soutěží juniorské Grand Prix sledujte živě na "ISU Junior Grand Prix YouTube Channel".

Kompletní výsledky JGP Lotyšska najdete zde.


Karel Oubrecht, GS

 


přidáno 2015.08.28 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací