Extranet

JGP 2016 Saransk (RUS)


Již čtvrtou soutěží letošního seriálu juniorské Grand Prix je Pohár Mordovie v ruském Saransku.

Jediným zástupcem českého krasobruslení je v Saransku Matyáš Bělohradský, který jej zatím zastupuje více než výtečně.

Matyáš se v rámci JGP poprvé představil před dvěma lety v Ostravě, kdy jako třináctiletý jen těsně, o pár bodíkům nepronikl do první desítky. Před dvěma týdny si účast v Ostravě zopakoval a už z toho bylo 9.místo konečného pořadí a osobní rekordy v obou částech programu i v celkovém skóre.

Ve čtvrtek 15. září ale v Saransku doslova exceloval, ač se startovním číslem dva, zajel krátký program téměř bezchybně, zlepšil si opět osobní rekord ISU pro krátký program, a to o neuvěřitelných 12 bodů. Nová hodnota osobního rekordu 66,31 bodu Matyáše vynesla na neočekávané druhé místo! Potěšte se krátkým programem Matyáše Bělohradského na tomto odkazu.

Matyáš to dokázal!

I když nebyla volná jízda úplně bez chyb, Matyáš Bělohradský se poprvé v kariéře dostal na stupně vítězů a ze Saransku si veze bronzovou medaili a obrovský osobní rekord 192,6 bodu. Svoje dosavadní maximum z Ostravy si vylepšil o více než 20 bodů.

Matyáš ve volné jízdě předvedl šest trojitých skoků, všechny piruety úrovně obtížnosti 4 a krokovou pasáž úrovně 3. Přes noc (od krátkého programu) pak zřejmě s trenérem Tomášem Vernerem výborně zapracovali i na programových komponentech, protože mezi krátkým programem a volnou jízdou se jejich hodnoty významně navýšily.

Zde si užijte volnou jízdu našeho překvapivého bronzového medailisty ze Saranska.

Česká republika tak má zatím kompletní medailovou sbírku ze soutěží JGP, zlato v podání Anny Duškové a Martina Bidaře (sportovní dvojice), stříbro od Nicole Kuzmich a Alexandra Sinicyna (taneční pár) a nyní tedy bronz Matyáše Bělohradské v kategorii juniorů.

 

Stejně jako v předchozích letech i v roce 2016 můžete sledovat kompletní přenosy všech soutěží živě na "ISU Junior Grand Prix YouTube Channel".
 

Kompletní výsledky JGP Ruska najdete zde.


Karel Oubrecht, GS


přidáno 2016.09.16 12:15:21

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací