Extranet

Mistrovství světa juniorů 2017 (TaiPei City, Tchajwan)


Mistrovství světa juniorů v krasobruslení pro rok 2017 se koná 15. - 19. března 2017 v Taipei City, hlavním městě ostrova Tchajwan.

Česká republika obsadí tři ze čtyř kategorií, protože sportovní dvojice Anna Dušková / Martin Bidař se již soustředí na mistrovství světa dospělých ve Finsku.

Reprezentovat nás tedy budou:

junior Petr Kotlařík, juniorka Michaela Lucie Hanzlíková, a juniorský taneční pár Nicole Kuzmichová / Alexandr Sinicyn.

Všichni naši zástupci budou díky svým výborným výsledkům v posledních třech sezónách nasazeni do druhé půlky startovní pole.

středa 15.3.2017

Jako první vstoupil do bojů Petr Kotlařík a byly to nervy. Petrovi totiž úplně čistě nevyšla kombinace 3Lz s 3T a nečistý byl i 3Lo z kroků. Takže po dojetí své jízdy a zisku 56,66 bodu to dlouho vypadalo, že Petr bude prvním nepostupujícím. Naštěstí ho se startovním číslem 39 zachránil američan Andrew Torgashev, který púokazel úplně všechny skokanské prvky a tedy ani druhý vysoká známka ho nezachránila od propadu za Petra Kotlaříka, který skončil v KP na 24. místě. Představí se tak i ve čtvrtečních volných jízdách od 10:37 našeho času a splnil velký cíl: postup do finále MSJ (při jediném startu na MSJ v roce 2015 28.místo). 

 

čtvrtek 16.3.2017

Ve čtvrtek 16. 3. se v krátkých tancích představila naše největší naděje na umístění v Top 10, taneční pár Nicole Kuzmichová / Alexandr Sinicyn. V tanci se jim výborně povedlo Twizzly a rotační zvedaná figura (obojí úrovně obtížnosti 4) a velmi dobrá byla i kroková pasáž středem kluziště bez držení ("level" 3, který nebývá častý), bohužel se úplně nepovedly "key points", tedy klíčové kroky v obou pasážích předepsaného tance Blues, ale i přes drobnou bodovou ztrátu z technické hodnoty jízdy obsadili Nicole a Alex v krátkém tanci vytoužené desáté místo za 53,93 bodu. Svoje životní první umístění v desítce tak budou hájit v sobotních brzkých ranních hodinách (naled se dostanou přibližně čtvrt hodiny po šesté) ve volném tanci. 

V dopoledni našeho času pak volné jízdy juniorů načnul Petr Kotlařík, který mezi finalisty pronikl na poslední chvíli. Trochu nejistý výkon z krátkého programu Petr napravil velmi dobrou volnou se sedmi trojitými skoky a většinou prvků ve stupních obtížnosti 3 a 4 a tradičně slušnou známkou za programové komponenty. O jednu desetinu si posunul osobní maximum ISU na novou hodnotu 112,13 bodu. Ve volných jízdách obsadil 19. pozici, ale v součtu s krákým programem se posunul pouze o jedno místo na konečné 23. s bodovým ziskem 168,79, který je také výrazně překonaným osobním rekordem ISU.

pátek 17.3.2017

Jako poslední vstoupila do bojů v kategorii juniorek Michaela Lucie Hanzlíková a dovršila stoprocentní postupovou úspěšnost našich juniorů. Do volných jízd postupuje z 21.místa se ziskem 48,10 bodu, a to přesto, že upadla po nedotočeném 3T v kombinaci 3S+3T a ani 3Lo z kroků nebyl u rozhodčích v kladných hodnotách. Ale svou živelností, radostí z bruslení a dalšími kvalitně předvedenými prvky ve stupních obtížnosti 3 a 4 dala na trochu kostrbatý úvod krátkého programu zapomenout, a bez problémů postoupila do finále.

sobota 18.3.2017

Ve volných tancích se Nicole Kuzmichová / Alexandr Sinicyn posunuli na deváté místo konečného pořadí se ziskem 134,17 bodu. Všechny prvky jejich volného tance měly kladné hodnoty ve stupních obtížnosti 3 nebo 4 a součet bodů za volnou jízdou překonal o 24 setin osmdesátibodou hranici. Nicole a Alexandr tak splnili cíl, se kterým na Tchajwan odlétali, a pro příští MS juniorů vybojovali dvě místa pro české juniorské taneční páry. Blahopřejeme.

Všichni naši zástupci si ve volných jízdách (tancích) vylepšili pořadí z první části soutěže a ten největší skok zaznamenala v závěrečné disciplíně MS juniorů Michaela Lucie Hanzlíková. Předvedla šestnáctou volnou jízdu se ziskem 86,38 bodu a to jí i v celkovém pořadí katapultovalo z 21. na 16.místo se ziskem 134,48 bodu. Ve volné jízdě předvedla tři čisté trojité skoky a všechny piruety ve stupni obtížnosti 4 a dostala i velmi dobrou "druhou" známku za programové komponenty.

Česká výprava tak určitě na asijském ostrově zanechala velmi dobrý dojem.

Konečné výsledky MS juniorů najdete na tomto odkazu

Karel Oubrecht, GS


přidáno 2017.03.14 14:17:31

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací