Extranet

Víkendové krasobruslařské okénko


"Svatomartinský" víkend byl plný krasobruslařských událostí. V ČR se konaly se hned dvě mezinárodní soutěže, Memoriál Pavla Romana v Olomouci a Riedell Cup v Praze. V lotyšské Rize proběhl 37. ročník Volvo Open Cup. Na všech soutěžích zanechali čeští reperezentanti výraznou stopu.

 

Memoriál Pavla Romana, Olomouc, 10. 11. – 11. 11. 2018

V Olomouci se uskutečnil 24.ročník Memoriálu Pavla Romana - mezinárodní krasobruslařské soutěže v tancích na ledě pro všechny věkové kategorie závodníků, tzn. pro seniory, juniory, žáky i mladší žáky. Závodu se pravidelně účastní zhruba 50 tanečních párů z přibližně 15 zemí světa. Tuto významnou sportovní událost každoročně podporuje sestra Pavla Romana, paní Eva Graham Romanová, čestná občanka města Olomouc.

Hodnocení za pořadatele - Monika Konečná
Mezinárodní závod v tancích na ledě Memoriál Pavla Romana v letošním roce slavil 50. let výročí konání tohoto ojedinělého závodu v tancích na ledě, který byl před tím pořádán pod názvem O pohár 17. listopadu. Závod se jistě vydařil po stránce organizační, a neméně kvalitní byl i po stránce sportovní. Zúčastnily se kvalitní taneční páry z Francie, Velké Briránie, Německa, Ruska a dalších pěti zemí Evropy včetně našich nejlepších tanečních párů z České republiky.

Náš nejlepší juniorský taneční pár Natalie a Filip Taschlerovi se blýskl svým volným tancem, který měli třetí nejlepší. Na konečné bronzové umístění, ale díky ztrátě z krátkého tance, nedosáhli. Jejich celkový bodový zisk je 131,94 bodu.

Po celou dobu závodu byla v Olomouci přítomna i čtyřnásobná mistryně světa v tancích na ledě paní Eva Graham Romanová, která zároveň předávala ceny vítězům, a na závěrečném společenském večeru zhodnotila kladně všechny sportovní výkony a organizaci závodu. Zavzpomínala i na svoji sportovní kariéru, a konstatovala obrovský výkonnostní vzestup taneční kategorie od jejích závodních let. 

Kromě sourozenců Taschlerových letos Českou republiku reprezentovali také junioři Elisabeta Kořínková a Tomáš Moravec a v kategorii „Intermediate Novice“ pak taneční pár Agáta Koukolová a Jáchym Novák.

Kompeltní výsledky všech kategorií naleznete ZDE

  

 

Prague Riedell Ice Cup, Praha, 9. – 11. 11. 2018

Ve stejném termínu jako Memoriál Pavla Romana probíhala v Praze mládežnická krasobruslařská soutěž Prague Riedell Ice Cup. Kategorii Junior Men ovládl Daniel Mrázek, který si svým suverénním výkonem dojel pro zlato.

Hodnocení za pořadatele - Lucie Říšská
V kategorii Junior Ladies to sice "necinklo", ale 4.místo Kláry Štěpánové a 6.místo Nikoly Rychtaříkové jsou v silné mezinárodní konkurenci pro české barvy úspěchem. Jen těsně první desítka utekla Kateřině Fričové, která obsadila konečné 11.místo.

Kategorie Debs Boys byla ve znamení Česko-Slovenského souboje, který nakonec vyzněl vítězně pro nás. Zlato vybojoval Jindřich Klement a stříbrný stupínek obsadil  Čeněk Potužník.

Bronzový medailový úspěch slaví v kategorii Debs Girsl Karolína Baťková.

Velmi atraktivní podívanou byla premiérová soutěž sportovních dvojic, kde v kategorii Advanced Novices Pairs sbírali své jedny z prvních závodních zkušeností Lucie Novotná a Lukáš Vochozka.

Kompletní výsledky všech kategorií naleznete ZDE

Fotogalerie Riedell cup 2018

          

 

37. ročník Volvo Open Cup, Riga, 6. - 11. 11. 2018 

Ve dnech 6. až 11. listopadu se v lotyšské Rize uskutečnil 37. ročník mezinárodní krasobruslařské soutěže Volvo Open Cup. Českou republiku reprezentoval Petr Kotlařík. Petr v Rize zajel svůj  nejlepší letošní výkon a díky skvělé volné jízdě obsadil v celkovém pořadí 6. místo s počtem 190,22 bodu.

Kompletní výsledky naleznete ZDE

  


přidáno 2018.11.12 20:28:46

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací