Extranet

Rafael Arutyunyan - talent, to je Michalova silná stránka


České krasobruslení má znova zastoupení v prestižním finále série Grand Prix. Michal Březina se po 7 letech vrátil do elitní společnosti světových krasobruslařů vedle Američana Nathana Chena, Japonce Juzuru Hanju, Shoma UNO nebo Kanaďana Keegana Messinga (pozn. jisté finále GP má vedle Michala jisté zatím jen Shoma UNO).

Tvrdá příprava v USA pod vedením špičkového trenéra Rafaela Arutyunyana a jiných krasobruslařský es přivedla 28letého Michala k postupu do samotného finále Grand Prix.

Není to jen má zásluha, je to především skvělá práce Michala. Je to velmi talentovaný muž, který momentálně patří mezi ty nejlepší a má na to stát na stupni vítězů. Škoda, že jsme se nepotkali, když Michalovi bylo osmnáct, mohli jsme jeho talent rozvinout daleko dříve, “ hodnotí situaci Michalův trenér Rafael (kompletní rozhovor s Rafaelem o Michalovem postupu si můžete poslechnout zde).

Začátek sezóny odstartoval Michal na výbornou. Na prvním závodu seriálu Grand Prix, který proběhl v americkém Everettu získal skvělé druhé místo. Formu potvrdil i ve finských Helsinkách, kde se mu povedlo v krátkém programu zajet osobní maximum a poprvé ve své kariéře tak překonal devadesátibodovou hranici – 93,31 bodu. Ve volné jízdě předvedl mimo jiné čtverného salchowa v kombinaci s dvojitým toeloopem, a i přes drobnou chybu zajel svou životní jízdu. Svůj osobní rekord si vylepšil na skvělých 257,98 bodu a znova si odnesl 2. místo.

„Finále GP je takové vyvrcholení začátku sezóny. Pro mě je to bonus navíc. Dělám přesně to, co po mě Rafael v trénincích chce a do jízdy dávám vše. Jak to dopadne, se uvidí,“ hodnotí situaci Michal.

Ve finále Grand Prix startuje 6 nejlepší krasobruslařů letošní série, vyvrcholení letošního ročníku proběhne v kanadském Vancouveru od 6. do 9. prosince.

Aktuální Michalovy pocity postupu si můžete poslechnout rozhovoru online.

A také přinášíme exklusivní rozhovor s Rafaelem Arutyunyanem online.

Výsledky a vše kolem série GP můžete sledovat ZDE

Skate America - krátký porgram video
Skate America - volná jízda video

GP Helsinki - krátký program video
GP Helsinki - volná jízda video
GP Helsinki - exhibice video


přidáno 2018.11.13 13:15:29

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací