Extranet

Víkendové krasobruslařské okénko - tentokráte z Innsbrucku


SKVĚLOU FORMU POTVRZUJÍ SOUROZENCI TASCHLEROVI

Třetí listopadový víkend probíhal ve znamení dalších významných soutěží. Tou nejzajímavější, z českého pohledu , byla mezinárodní soutěž Inge Solar Memorial – Alpen Trophy 2018, která proběhla v rakouském Innsbrucku a to od 12. do 18. listopadu.

Soutěž měla dvě části a to část "spadající" do Challenger Series a část v rámci ISU International Competition. 

O skvělý a především medailový výsledek se postarali sourozenci Taschlerovi, kteří si z Innsbrucku odvezli stříbrné medaile z tanců na ledě. Především se jim povedl volný tanec, díky kterému se z 5. místa po rytmických tancích posunuli na stupně vítězů. "Volnou jsme parádně rozjeli a skončili jsme na druhém místě," nadšeně komentoval úspěch Filip bezprostředně po závodu. V Rakousku celkem získali 124,34 bodu.

       

RADEK JAKUBKA OPĚT V SÓLO KATEGORII

Českou republiku v mužské kategorii reprezentoval Radek Jakubka, který díky parádní volné jízdě zajel svůj osobní rekord a skončil na výborném 12. místě se ziskem 180,22 bodu. "Zajel jsme prostě skvěle, jsem rád že to takto dopadlo a hlavně mne těší můj nový osobní rekord," nadšeně hodnotil své vystoupení v Innsbrucku Radek.

Radek společně se svou trenérkou nakonec přehodnotili rozhodnutí po ostravském JGP 2018, kdy oznámili, že Radek se dále bude připravovat směrem k soutěžím sportovních dvojic se svou partnerkou Aničkou Duškovou. "Nakonec jsme se rozhodli, že pojedu v sólové kategorii soutěž v Innsbrucku a také blížící se MČR v Budapešti. Budu se tedy i nadále připravovat na sólo soutěže a také paralelně s Aničkou Duškovou pro budoucí soutěže sportovních dvojic," dodal Radek.

Dalším českým reprezentantem v kategorii mužů byl Georgii Reshtenko, který se umístil na 23. místě s celkovým počtem 130,60 bodu.  V juniorské kategorii si 7. místo s 142,45 body odnesl Filip Ščerba.

Kategorii žen reprezentovala 16letá Daniela KO, té celkový zisk 93,70 bodu stačil na 25. místo. V juniorech se na 9. místě a 111,24 body umístila 15letá Kateřina Fričová.

Kompletní výsledky naleznete ZDE - ISU International Competition
Kompletní výsledky naleznete ZDE - Challenger Series

 


přidáno 2018.11.19 09:13:18

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací