Extranet

Krátký program mezinárodního mistrovství ČR kategorie seniorů ovládli Matyáš Bělohradský, mezi ženami je Eliška Březinová druhá


První soutěžní den mezinárodního mistrovství ČR v Budapešti přinesl velmi zajímavé výkony a hned několik vylepšených osobních rekordů našich závodníků. V kategorii seniorů po volných jízdách vede Matyáš Bělohradský, Petrovi Kotlaříkovi patří druhá příčka. Mezi seniorkami zajela skvěle svůj krátký program , osmnáctá z loňského mistrovství světa, Eliška Březinová, která je po krátkém programu druhá. 

Senioři

Hned sedm českých závodníků bojuje o titul mistra ČR v kategorii seniorů. Krátký program se nejlépe povedl Matyášovi Bělohradskému, který díky čistě zajeté jízdě jde do zítřejších volných jízd z první pozice. Za svou jízdu získal 67,41 bodů. „Jsem rád za to, že jsem zajel čistě a jízda se mi povedla, zítra se budu snažit volnou nepokazit a udržet si vedoucí pozici,“ hodnotil své vystoupení Matyáš. „Ve volné jízdě se ale o čtverný skok pokoušet nebudu a pojedeme na jistotu,“ doplnil Matyáš.

Druhý nejlepší krátký program z českých reprezentantů, a také celkově, předvedl Petr Kotlařík. Díky čistě zajetému programu si Petr vylepšil svůj osobní rekord na 67,21 bodů a do volných jízd jde z druhé pozice, těsně za Matyášem.

Skvělý výkon předvedl ve svém krátkém programu i Georgii Reshtenko, který je po krátkém programu třetím nejlepším českým seniorem. Georgii si dnes vylepšil svůj osobní rekord o více než deset bodů! Za svůj zdařile zajetý program získal 61,45 bodů a po krátkém programu mu patří celkově 4. místo.

Daniel Mrázek si zajel v krátkém programu své absolutní osobní maximum, získal skvělých 58,59 bodů a do sobotních volných jízd bude nastupovat ze sedmé pozice (jako 4. nejlepší český reprezentant). „Jsem rád, že se mi povedla bez chyby kombinace hned v úvodu jízdy, právě s tím jsme do dnešní jízdy šli, takže jsem maximálně spokojen,“ hodnotil s nadšením svou jízdu Daniel Mrázek.

Pouze o devatenáct setin bodů méně než Daniel, získal za svůj krátký program Radek Jakubka. Po pěkně zajeté jízdě a bez výrazného zaváhání mu patří osmá příčka hned za Danielem. Zajel jsem dnes bez výrazné chybičky, a hlavně jsem nespadl (smích), na druhou stranu myslím, že některé části jsem mohl jet o něco lépe,“ uvedl po své jízdě Radek.

Jiří Bělohradský dnes zajel devátý nejlepší krátký program. Bohužel se nevyvaroval drobných chyb ve skocích: „Dnes mi nějak nešly skoky i když se mi dnes jelo pocitově skvěle, ale zase vyšly piruety a další komponenty, těším se na zítra,“ hodnotil své vystoupení Jirka. Jiří za svou jízdu získal 58,41 bodů.

Filip Ščerba i přes drobnou chybu zajel pěknou jízdu, získal za svůj program 53,88 a obsadil v krátkém programu celkově 11. místo. „I přes drobnou chybu jsem si jízdu skvěle užil a jsem spokojen,“ hodnotil své vystoupení Filip.

Kompletní výsledky - krátký program senioři naleznete ZDE.

            

Seniorky

O mistrovský titul mezi seniorkami soutěží osm českých závodnic. Zatím nejblíže k titulu má Eliška Březinová. Eliška krátký program zajela skvěle a hlavně čiště! Byl to její letošní nejlepší „kraťas“, za svou jízdu získala 56,10 bodů a do volných míst jde z druhé příčky! Lepší byla jen polská závodnice Ekaterina Kurakova, které vede s 57,76 body.

Druhá nejlepší česká závodnice po krátkém programu, celkově osmá je Aneta Janiczková. Aneta získala za svůj program 44,63 bodů, což je její letošní maximum.

Klára Štěpánová je po krátkém programu v rámci mistrovství ČR třetí, celkově pak devátou nejlepší závodnicí. Klára získala za svou jízdu pěkných 41,69 bodů.

Dvanáctá je po krátkém programu Elizaveta Ukolová s 39,94 body a Michaela Lucie Hanzlíková je po krátkém programu se ziskem 37,00 bodů patnáctá. O dvě příčky za Michaelou je po dnešním programu Nikola Rychtaříková, ta obdržela od rozhodčích za svůj krátký program 32,58 bodů. Daniele KO, která získala v krátkém programu 29,37 bodů, patří celkově dvacátá příčka. 

Kompletní výsledky - krátký program seniorky naleznete ZDE.

           

 

 


přidáno 2018.12.14 18:52:40

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací