Extranet

Skvělé vystoupení českých krasobruslařů na mezinárodním mistrovství ČR!


Skvělým vystoupením skončilo o víkendu v Maďarsku mezinárodní mistrovství ČR. Celkové prvenství v seniorské kategorii vybojoval pro české krasobruslení Matyáš Bělohradský! Mistryní ČR v kategorii seniorek se stala Eliška Březinová.

Matyáš Bělohradský si nakonec vytvořil nové osobní maximum, poprvé ve své kariéře se dostal přes dvěstě bodů a za 207,91 bodů bral zlato. Matyáš nakonec, jak s trenéry plánoval, do volné jízdy nezařadil čtverný skok a raději volil jistější variantu, a to kombinaci 3 lutz + 1 euler + 3 flip. "

Moc jsem si to dnes užil, jsem za výsledek opravdu rád," hodnotil své vystoupení Matyáš ihned po jízdě. Matyáš si svým umístěním také vyjel nominaci na mistrovství Evropy, které se pojede v lednu v Minsku. "Bude to pro mne úžasná zkušenost porovnat se s těmi nejlepšími a doufám, že se mi do té doby podaří dopilovat čtverný skok," reagoval na nominaci Matyáš. (pozn. mistrovství Evropy se zúčastní i Michal Březina, ten v Budapešti nestartoval, a to díky účasti finále Grand Prix).

Celkově druhý v rámci mezinárodního mistrovství, a především vicemistrem ČR se stal Petr Kotlařík. Na stříbrnou příčku ho vynesl především krátký program, ve kterém si zajel osobní maximum. Petr za svou volno jízdu obdžel 115,01 bodů a celkově pak 182,22 bodů.

Daniel Mrázek díky svému velkému zlepšení osobního maxima, jak v krátkém programu, tak ve volné jízdě získal v rámci MČR bronzovou medaili. Jeho nové osobní maximum má nyní hodnotu 173,63 bodů. Celkově, v rámci mezinárodního mistrovství, skončil Daniel čtvrtý, a to především díky druhé nejlepší volné jízdě celého startovního pole.

Umístění a výsledky dalších našich závodníků, Jiřího Bělohradského, Radka Jakubky, Filipa Ščerby, Georgii Reshtenko naleznete ZDE.

Nejlepší českou krasobruslařkou byla Eliška Březinová, která se se ziskem 145,49 bodů celkově umístila na druhém místě. Svými body si tak zajistila nominaci na mistroství Evropy. Další úspěšnou reprezentantkou byla Klára Štěpánová, rodačka z Kopřivnice si za svou jízdu vyjela skvělé osmé místo s celkovým počtem 128,31 bodů. Desátá se umístila svěřenkyně Stanislava Židka, Aneta Janiczková.

Celkové pořadí seniorek naleznete zde.

V kategorii tanečních párů se vedlo sourozencům Taschlerovým. S excelentním bodovým ziskem 138,19 bodů si právem odnesli nejcennější kov.

Celkové umístění tanečních párů zde.


přidáno 2018.12.15 18:51:51

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací