Extranet

Mistrovství ČR v synchronizovaném bruslení v Příbrami.


V sobotu 9. 2. 2019 se na Zimní stadion v Příbrami sjely týmy synchronizovaného bruslení z celé České republiky, aby na Mistrovství České republiky a Přeboru České republiky v synchronizovaném bruslení změřily své síly. Celý den se na stadionu střídaly jednotlivé kategorie od mladšího žactva až po seniorskou kategorii. Právě juniorský tým Darlings z Brna a tým seniorský - pražská Olympia nás budou reprezentovat na MSJ v Neuchatelu resp. na MS v Helsinkách. Oba týmy předvedly velmi pěkné programy. Darlings vystoupili (mají v týmu 2 chlapce) na hudbu z filmu „The biggest showman“ a Olympia předvedla velmi působivou volnou jízdu na hudbu Smetanovy Vltavy.

Všechny kategorie byly výkonnostně velmi vyrovnané, takže skutečně záleželo na momentálním výkonu, což činilo závod mimořádně zajímavým.

V soutěži nechyběl ani příbramský, žákovský tým Ice Atoms, který se bohužel v jízdě dopustil dvou podstatných chyb a po loňském vítězství (ještě jako Pážata) se musel spokojit se 4. místem.

Příbramský, částečně zrekonstruovaný zimní stadion byl již druhým rokem důstojným „stánkem“ pro pořádání nejvyšší republikové soutěže. Krásné šatny, nově i velmi prostorná rozcvičovna přímo na ZS, nová aparatura zajišťující dobré ozvučení, kvalitní led o který pečovali ledaři s novou rolbou, to vše bylo účastníky mistrovství velmi kladně hodnoceno. Slavnostního zahájení šampionátu a předání cen vítězům seriálu soutěží Českého poháru se zúčastnil také místostarosta města Příbram Mgr. Jan Konvalinka. Celý den byl příjemným svátkem krásného sportu.

V letošní sezóně čekají české týmy ještě tři závody. Za týden se většina týmů zúčastní závodu v Drážďanech, za další týden v Budapešti a sezónu všichni zakončí opět na mezinárodní soutěži v Jihlavě.

Kompletní výsledky naleznete v sekci "výsledky soutěží"

Jitka Charyparová


přidáno 2019.02.12 18:01:21

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací