Extranet

Klára Štěpánová a Daniel Mrázek nás reprezentují na Evropském olympijském festivalu mládeže v Sarajevu.


Výprava mladých olympioniků se v sobotu 9.2. před polednem letecky přesunula z vojenského letiště v Praze-Kbelích do Sarajeva, kde v pondělí začíná Evropský olympijský festival mládeže (EYOF). Akce se koná ve dnech 11. až 15. února a Česko na ní bude reprezentovat 53 sportovců. Mezi sportovci nechybí také zástupci českého krasobruslení. Reprezentovat nás budou Klára Štěpánová a Daniel Mrázek.

„U mladých sportovců však předem těžko odhadnout výsledky či dokonce predikovat počet medailí, protože pro mnohé z nich je EYOF prvním velkým měřením sil s mezinárodní konkurencí. Jde především o to, aby na vlastní kůži poznali olympijskou atmosféru a zažili průběh multisportovní akce,“ uvedl Martin Doktor, šéf výpravy.

Češi budou mít v Sarajevu zastoupení ve všech osmi sportech – alpské lyžování, běh na lyžích, biatlon, curling, krasobruslení, lední hokej, rychlobruslení a snowboarding. Nejpočetnější částí výpravy jsou hokejisté, následují alpští lyžaři a běžci na lyžích s osmi sportovci.

Mezi naděje výpravy patří i krasobruslaři Daniel Mrázek s Klárou Štěpánovou. Mrázek získal suverénní zlato na loňské Olympiádě dětí a mládeže (ODM) a na republikovém mistrovství dospělých skončil třetí. Štěpánová byla na stejné akci druhá, lepší byla jen česká jednička Eliška Březinová.

Zdroj: www.olympic.cz

 

Program krasobruslení dívky:

krátký program 13.2.2019 od 13:00, volné jízdy 14.2. 2019 od 13:00

Program krasobruslení dívky:

krátký program 13.2.2019 od 17:40, volné jízdy 14.2. 2019 od 18:10

Výsledky můžete "omezeně" sledovat ZDE, případně sledujte pro aktuální info o našich závodnících sociální sítě ČKS Facebook či Instagram

Info o akci si můžete najít také ZDE na webu http://www.eyof.org/

          

 

 


přidáno 2019.02.13 13:27:27

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací