Extranet

Bronzoví Taschlerovi na JGP v Lake Placid. Matyáš Bělohradský šestý.


Loňští juniorští mistři České republiky a 14. nejlepší juniorský taneční pár světa se v termínu od 28. do 31. srpna předvedl na prvním ze série závodů juniorské Grand Prix. V americkém Lake Placid sourozenci Taschlerovi zajeli své programy skvěle. Díky nové choreografii, podpoře trenérů a obrovskému úsilí obsadili s celkovým počtem 150 bodů nádherné třetí místo. 

Také intenzivní tréninkový plán a příprava v USA po boku těch nejlepších je odrazem právě třetího místa v Lake Placid.

„Je to neuvěřitelné. Vůbec jsme toto umístění nečekali, zároveň velká motivace pro oba, makat dále a pokračovat v naší pečlivě přípravě a v příštím závodě získat stříbro nebo zlato! Cíl je jasný v Zagrebu atakovat hranici 165 bodů,“ říkají shodně sourozenci Filip a Natálie Taschlerovi.

Výsledky tanečních párů naleznete ZDE...

Další etapa juniorského Grand Prix čeká na sourozence právě v již zmíněném chorvatském Zagrebu a to od 25. do 28. září.

    

Mimo sourozenců Taschlerových hájil v americkém Lake Placid české barvy i Matyáš Bělohradský, svěřenec Tomáše Vernera. Novou posilou v Matyášově týmu je i světově uznávaný trenér Rafael Arutyunyan. „Trénovat společně s těmi nejlepšími světa včetně Nathana Chena je pro mě obrovskou motivací. Ve spoustě věcí mi radí a já jsem za to velmi rád,“ přiznává Matyáš. Matyášovi se více povedla volná jízda, zajel 4. nejlepší jízdu z celého startovního pole, a v celkovém umístění získal 6. místo se ziskem 184,01 bodů.

„Tenhle závod se mi moc nepovedl, rád bych ukázal daleko více, třeba na dalším ze závodů juniorské Grand Prix, který pojedu v chorvatském Zagrebu,“ dodává Bělohradský.

Výsledky juniorů naleznete ZDE...

 


přidáno 2019.09.02 11:39:24

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací