Extranet

Krasobruslení odstartovalo Zimní olympiádu dětí a mládeže v Karlovarském kraji


Slavnostním ceremoniálem začaly o víkendu Zimní olympijské hry dětí a mládeže, které poprvé v historii hostí Karlovarský kraj. Celkově bylo připraveno 12 disciplín a zhruba 1890 účastníků. Zimní olympijské hry potrvají do pátku 24. ledna.

Slavnostní zahajovací ceremoniál se konal v karlovarské KV Areně a představili se na něm soutěžící olympiády. Dějištěm devátého ročníku olympiády byla kromě Karlových Varů také města Boží Dar, Cheb, Mariánské Lázně, Ostrov a Sokolov.

Mladí sportovci se první den utkali například v alpském lyžování, snowboardingu, nebo právě v krasobruslení, které byl na programu i druhý soutěžní den.

V pondělí 20. ledna se představili volnými jízdami mladší chlapci. První místo a celkový počet 20 bodů získal Vojtěch Warisch z Moravskoslezského kraje, druhé místo obsadil Jakub Tykal se ziskem 16 bodů, třetí místo a hodnocení 13 bodů patřilo Davidovi Kaslovi z Plzeňského kraje.

V kategorii starších chlapců se nejlépe vedlo Damianovi Malczykovi z Moravskoslezského kraje, druhé místo putovalo do Jihomoravského kraje za Karlem Kostroněm a třetí příčka patřila Matějovi Klesalovi.

V kategorii mladších dívek zvítězila Markéta Sukupová z Jihomoravského kraje. Druhé místo si odnesla Barbora Tykalová ze Zlínského kraje a bronzová medaile patřila Kristýně Partlové z Jihočeského kraje.

Kategorii starších dívek suverénně ovládla nadějná krasobruslařka Thea Reichmacherová z Karlovarského kraje. Stříbrná medaile patřila Kateřině Mrázkové ze Středočeského kraje a bronz získal Jihomoravský kraj díky Michaele Vrašťákové.


přidáno 2020.01.20 12:53:18

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací