Extranet

Filip Ščerba - ukončení činnosti


Český krasobruslařský svaz obdržel od Filipa Ščerby informaci o ukončení jeho sportovní kariéry ze zdravotních a studijních důvodů.

Filip Ščerba prožil ve 2019/2020 nejlepší sezónu své kariéry s výbornými vystoupeními na mezinárodní soutěži v Bergamu, na seniorské a juniorské republice spolu s následnou nominací na svoje první mistrovství ISU - Mistrovství světa juniorů 2020 v Tallinnu. Zde zaplatil částečně nováčkovskou daň, ale postupem do finále rozhodně naznačil, jaké by mohly být jeho cíle do budoucna. V průběhu celé sezóny stabilizoval trojitého Axela a díky spolupráci s Rafaelem Arutyunyanem a pod bedlivým vedením trenérky Kostkové také výrazně zapracoval na známkách za programové komponenty. Filip je ale také výborným studentem a vzhledem k tomu, že nastupuje do maturitního ročníku a chce se v budoucnu věnovat náročnému studiu a povolání, došel ve své kariéře k bodu, kdy bylo nutné se rozhodnout. Bohužel pro krasobruslení, zvítězilo studium.

Přesto, že v tobě ztrácíme nadějného krasobruslaře a reprezentanta, chtěli bychom ti, Filipe, opravdu poděkovat za vzornou reprezentaci našeho svazu, oceňujeme zodpovědný a vždy upřímný přístup jak k tréninkům a soutěžím, tak i  v rámci našich dílčích setkání.

Budeš určitě v kolektivu našich reprezentantů chybět.

Rádi bych ti popřáli do Tvé studijní a následné profesní kariéry jen to nejlepší, stálé zdraví a pohodu. Zároveň doufáme, že možná později se nějakým způsobem ke krasobruslení vrátíš. Budeš u nás vždy vítán.

 

Předsednictvo a sekretariát ČKS

 


přidáno 2020.05.21 18:06:18

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací