Extranet

První mezinárodní soutěž pro české krasobruslaře 


Nebelhorn Trophy v německém Oberstdorfu přivítá české krasobruslaře. Od 23. do 26. září se po delší odmlce konečně na mezinárodním ledě představí česká reprezentace. Za ženy pojede Eliška Březinová, Natálie a Filip Taschlerovi reprezentují kategorii tanečních párů a sportovní dvojice bude v zastoupení Elizaveta Zhuk a Matin Bidař.

“Já se na ten závod strašně těším, je to místo, které znám a na které jsem jezdívala, když jsme byla menší a po dlouhé době se sem vracím. Jsem strašně ráda, že se závod bude pořádat,“ říká Eliška Březinová. 

Co se týká hygienických opatření je situace podobná jako v České republice.  

“Řekla bych, že zásadní rozdíl tady není. V podstatě to funguje stejně, jako u nás v Česku. Ve vnitřních prostorách musíme nosit roušky a na ledě se nepotká více než 10 lidí v danou hodinu,“ zmiňuje Eliška. 

Březinová se společně s ostatními českými reprezentanty potkala na prověrkách v Ostravě koncem srpna. A jak sama přiznává uplynulou dobu využila k dopilování prvků v programu. 

“Forma se stupňuje, uvidíme, jak na tom tady budu. Po prověrkách jsem jela upravit některé prvky ke choreografovi ve volné jízdě. Pořád se snažíme program dávat na úroveň, aby šel známkou nahoru,“ doplňuje Březinová.

Další soutěž měla proběhnout v Budapešti, vzhledem k zpřísňujícím se podmínkám ze strany Maďarska ji česká reprezentace odřekla. 

“Nevím, co bude dále. Další soutěž jsem měla naplánovanou právě v Budapešti, ale vzhledem k tomu, že do Maďarska chtějí dva negativní testy, tohle absolvovat kvůli jednomu závodu nechci a další závod nevíme.“ 

PROGRAM: 

24.9. 2020

13.00 hod. krátký program / muži

16.00 hod. krátký program / ženy

20.00 hod. krátký program / sportovní dvojice 

25. 9. 2020

14.00 hod. rytmické tance / taneční páry

15.30 hod. volný program / muži

19.00 hod. volný program / sportovní dvojice

26. 9. 2020

11.00 hod. volný program / ženy

15,30 hod. volný tanec / taneční páry

Live Stream: https://sportdeutschland.tv/eiskunstlauf

Aktuální startovní listiny + výsledky zde: http://www.deu-event.de/results/Nebelhorn_2020/index.htm


přidáno 2020.09.22 17:29:56

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací