Extranet

Případná možnost návratu k tréninku a soutěžení


Členové Předsednictva ČKS a GS pozorně sledují situaci ohledně aktuálního uvolňování opatření v ČR a čekají na možnost restartu krasobruslařských tréninků a soutěží.

V případě, že protiepidemický systém ČR (PES) bude na stupni 3, bude možné opětovně začít s tréninkovým procesem a soutěžením amatérských sportovců (bez přítomnosti diváků, amatérský = registrovaný v ČKS). P ČKS předpokládá, že první soutěže/akce by se mohly konat nejdříve čtyři týdny po možném zahájení tréninkového procesu v klubech. Vše ale závisí na tom, jaká opatření pro sport v rámci systému PES schválí vláda (zřejmě na zasedání v neděli 29.11.).

AKTUALIZACE 1. 12. 2020

Na tomto odkaze (aktualizovaný dokument ze 2.12.2020) najdete souhrnné informace o omezeních sportovní činnosti v rámci jednotlivých stupňů systému PES. Od 3. 12. 2020 by měl platit 3.stupeň, který znamená možný návrat amatérského sportu k tréninkům i soutěžím. Bohužel, zároveň platí omezení ve vnitřních prostorách na max. 10 společně se připravujících osob z jedné tréninkové skupiny/týmu a nutnost sportování v rouškách. To v podstatě neumožňuje tréninky skupin SB a zároveň neumožňuje ani pořádání jakýchkoliv soutěží. Výjimky z počtů a roušek mají pouze "profesionální sportovci" s doporučeným pravidelným testováním. Přestože se představitelé Národní sportovní agentury, ČUS i ČOV neustále snaží vysvětlovat důsledky těchto rozhodnutí, která nebyla konzultována s odborníky z oblasti sportu, momentálně je stále znemožněna příprava většině halových týmových sportů (včetně naší sekce synchronizovaného bruslení) a není ani možné pokračovat (nebo jako v našem případě vůbec zahájit) v řádných soutěžích dle pravidel. Kromě problematického omezení počtu na 10 i z bezpečnostního hlediska (roušky). Přes výtky z řad odborníků, včetně kapacit sportovních lékařů je ministr zdravitnictví zatím neústupný a o případných změnách nechce do konce nouzového stavu diskutovat (ten platí zatím do 12. 12. a o jeho případném prodloužení budou rozhodovat i Vaši poslanci). V případě jakýchkoliv, doufejme pozitivních, posunů Vás budeme informovat. Prosíme tedy členské kluby, aby, pokud to bude jen trochu možné ("ZS namrazí"), zahájily ve čtvrtek 3. 12. tréninkovou činnost, byť s platnými omezeními, aby u našeho krásného sportu udržely co nejvíce současných sportujících dětí a mládeže, ale samozřejmě i ostatních členů ČKS. Byť takto okleštěné, ale zahájení sportovní činnosti, bude totiž znamenat ukončení možnosti čerpání jakýchkoliv podpor provozovatelům, zaměstnancům, podnikatelům a/nebo OSVČ ve sportu. 

 

P ČKS rozhodlo na svém jednání 26.11. o zrušení vech soutěží do konce kalendářního roku 2020 (jmenovitě: ČP Praha (USK), Kopřivnice, Brno (SB) a Pohár ČKS Orlová, Mělník, Havířov). Mezinírodní mistrovství ČR seniorů a TP/SD juniorů by se mělo v polském Cieszyně uskutečnit od 10. do 12.12. 2020 zatím beze změny, pouze bez přítomnosti diváků. Řeší se možnosti on-line a televizních přenosů/záznamů.

O případných změnách a možném pořádání soutěží a testů v lednu 2021 bude ČKS informovat své členy na webu.

ČKS také plně podporuje Výzvu Lékařské komise ČOV ze dne 24.11.2020 žádající uvolnění restrikcí pro sport a tělesnou výchovu dětí a mládeže co nejdříve.

Karel Oubrecht, GS


přidáno 2020.12.01 10:41:22

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací