Extranet

O víkendu startuje Mezinárodní Mistrovství ČR seniorů a TP+SD juniorů


Polský Těšín hostí mezinárodní šampionát.

Stejně jako v předcházejících letech je seniorské Mistrovství ČR v krasobruslení organizováno jako Four Nationals Championships, tedy souběžně s republikovými šampionáty Polska, Slovenska a Maďarska. Minulý rok byla hostitelskou zemí Česká republika, letos je organizací pověřeno Polsko a proběhne od 10. - 12. 12. v polském Těšíně.

“Pro nastávající MMČR mám víceméně jediný cíl-sejít se tam s co největším počtem českých závodníků a mít radost z dobře odvedených výkonů.  Vím, že tato sezóna je hodně složitá i pro výkonnostní krasobruslaře,” říká Monika Škorničková, přední česká trenérka a předsedkyně trenérsko-metodické komise Českého krasobruslařského svazu.

Česká republika bude reprezentována v kategorii mužů Jiřím Bělohradským a Georgiem Reshtenkem, v kategorii žen to bude Eliška Březinová, Nikola Rychtaříková, Oluše Gajdošová a Dominika Motlochová.

Seniorskou sportovní dvojici bude reprezentovat Martin Bidař s Elizavetou Zhuk, juniorskou Barbora Kociánová s Lukášem Vochozkou.

Taneční páry mají zastoupení jen v kategorii juniorů, a to Denisou Cimlovou a Vilémem Hlavsou, Adélou Pejchovou a Filipem Menclem a Barborou Zelenou s Jáchymem Novákem.

Sourozenci Taschlerovi se bohužel letošního mezinárodního šampionátu nezúčastní. Důvodem jsou nedávné zdravotní komplikace, které jim znemožnily se na soutěž plně připravit.

Michal se samotného závodu zúčastní “virtuálně”.  Do začátku MMČR dodá na Český krasobruslařský svaz (ČKS) videozáznam obou jízd a rozhodčí v rámci přestávky nebo ihned po ukončení kategorie na obrazovkách shlédnou Michalovy jízdy a ohodnotí jej standardním způsobem, jako by Michal závod jel. Získá tak bodové hodnocení jízd i zpětnou vazbu rozhodčích, nicméně v rámci MČR a MM hodnocen nebude.

O nových šampionech čtyř zemí i o tom, kdo bude Česko reprezentovat koncem ledna na mistrovství Evropy v chorvatském Záhřebu, březnovém mistrovství světa ve švédském Stockholmu a světovém šampionátu juniorů ve francouzském Lyonu, se rozhodne po volných jízdách a tancích v sobotu 12. prosince v polském Těšíně.

Česká televize z mistrovství chystá 45 min. sestřih.

Harmonogram soutěže ZDE

Výsledky a startovní listina ZDE

 

 


přidáno 2020.12.09 07:26:45

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací