Extranet

MS 2021 - Eliška Březinová nabírá síly na páteční volný program. Mezi tím se vrátí do Ericson Globe Arény v roli fanouška


Stockholm – Krátký program se české krasobruslařce povedl nad očekávání. Pětadvacetiletá Eliška Březinová zajela v krátkém programu na mistrovství světa v krasobruslení své osobní maximum a získala od rozhodčích 58.81 bodu.  

Na led vyrážela s úsměvem i přes to, že ji už druhý den trápí krvácení z nosu. To naštěstí ustalo a Eliška Březinová mohla zajet krátký program s grácií a precizností. S odvahou se pustila do trojitých skoků, což ocenili nejen rozhodčí, ale i komentátoři České televize. Do zóny Kiss and Cry vcházela krasobruslařka spolu se svým trenérem Rudolfem Březinou a předsedou Českého krasobruslařského svazu Stanislavem Žídkem velice spokojená. Do jistého postupu do volných jízd ji chyběl jeden bod. “Ta ztráta se možná skrývala hned za tou první kombinací, ze které nebyl úplně ideální výjezd, tam jsem totiž získala od rozhodčích mínus 0,33 bodu. Tam, kdyby se vyskytl plusový zisk, tak tam ten bod možná byl, ale stala se tam chybička v krocích. Tam jsem dostala místo čtyřky jen dvojku,” zmiňuje pár minut po krátkém programu Eliška Březinová. V tomto okamžiku se předvídalo dlouhé čekání a boj o vzestup, který by vynesl brněnskou rodačku takzvaně “nad čáru”, která znamená postup do volných jízd. Zhruba půl hodiny po skončení jejího krátkého programu se dozvídá, že postupové místo přišlo, a to z důvodu velké bodové ztráty Polky Kurakové.  

I když se letošní šampionát musel obejít bez diváků, Eliška Březinová získala mnohočetné ovace ze strany členů týmů. Nejen ze svého, ale i ze zahraničí. Z českého týmu ji přišli podpořit bratři Bidařovi.  

“To, že se dnes jelo bez diváků, mi nedělalo zase tak velký problém, protože jsem poslední měsíce trénovala také úplně sama v Brně na Kometě na ledě s prázdnými tribunami, takže jsem si na to během tohoto období zvykla.” potvrzuje Březinová. Po krátkém programu se Eliška Březinová vydala na hotel a zasloužený oběd se svým otcem Rudolfem. Volná jízda čeká mladou krasobruslařku v pátek navečer. 

 


přidáno 2021.03.25 08:28:54

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací