Extranet

Juniorská Grand Prix plná úsměvů i drobných nespokojeností, taneční pár na čtvrtém místě


Tento víkend ožily Košice juniorskou Grand Prix. Česká republika vedle dalších 27 zemí vyslala krasobruslařky a krasobruslaře do všech kategorií. Jako první se na ledě ve čtvrtek představil v krátkém programu Georgii Reshtenko. Po své volné jízdě nebyl se svým výkonem příliš spokojen. „Ztratil jsem šanci na finále JGP. Ve volné jízdě jsem spadl při toeloopu a pak jsem místo čtverného jsem udělal jenom dvojitého. Dneska to bylo lepší než včera, ale stejně 167.84 bodu, pokud si dobře pamatuji, to není moc, takže musím na příštích závodech v Ljublani zajet lépe, asi tak o 30 až 40 bodů. V Košicích byl dobrý led, všechno v pohodě, jenom jsem měl asi problém v hlavě, uvidím, co bude potom,“ zhodnotil svou jízdu. Dále se představila sportovní dvojice Barbora Kuciánová a Lukáš Vochozka. 0D5A9594.jpg (369 KB)

První soutěžní den uzavřela kategorie žen, kde se s doslova americkým úsměvem představila Ellen Slavíčková. „Moc jsem si to na ledě užila. V axelu jsem sice udělala drobnou chybu, ale zase v piruetách jsem se o dost zlepšila. Co bych potřebovala ještě zlepšit, je fyzička,“ shrnula sedmnáctiletá krasobruslařka, které po volné jízdě patří 16. místo. Na svůj úspěch z francouzského Courchevelu navázal taneční pár Kateřina a Daniel Mrázkovi čtvrtým místem. Po volné jízdě sourozenecká dvojice neskrývala překvapení a radost z vysokých známek i přes Danielův pád v první části jízdy. „Po tom pádu jsme se snažili dělat, jako by se nic nestalo a jeli jsme naplno dál. Vždycky to může být lepší, ale my jsme si to i tak moc užili a těšíme se na další závody,“ zmínila Kateřina Mrázková. Další zastávkou pro české juniorské reprezentanty bude slovinská Ljublaň od 22. září.

0D5A9100.jpg (508 KB)


přidáno 2021.09.05 18:07:44

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací