Extranet

Mistrovství čtyř zemí má za sebou krátké programy. Češi se neztratili


Mezinárodní mistrovství České republiky ve Spišské Nové Vsi začalo pro české krasobruslaře úspěšně. Jako první se na led vydali juniorské taneční páry.  Po rytmickém tanci si zajistili vedoucí pozici Denisa Cimlová a Vilém Hlavsa. „S výkonem jsme určitě spokojeni, zhodnotili jsme trénink, který před těmito závody nebyl lehký. Zítra se pokusíme zajet naši nejlepší jízdu,“ shrnul za pár Vilém Hlavsa. Průběžně třetí je pak taneční pár sourozenců Mrázkových.  

 

Po krátkém programu je průběžně první také Georgii Reshtenko se ziskem 71.89 bodu. Druhou příčku si pak vyjel Matyáš Bělohradský. „Trochu se mi nepovedl trojitý axel, byl jen dvojitý. Jsem rád, že jsem tady, původně jsem měl závodit na Univerziádě, ale je fajn, že někde mohu přípravu zúročit a předvést svoje programy,“ potěšeně řekl po krátkém programu Matyáš Bělohradský. 

 

Juniorská sportovní dvojice Barbora Kuciánová a Lukáš Vochozka průběžně drží první příčku. Seniorská dvojice se ze závodu odhlásila. „Nechceme zbytečně riskovat, čekají nás důležité závody a nechceme nic uspěchat. Minulý týden jsme spadli při zvedačce a ještě nejsme zcela fit,“ zveřejnil na sociálních sítích Martin Bidař. 

 

V kategorii žen má Česká republika nejpočetnější zastoupení. Celkem startovalo 18 závodnic. Průběžnou třetí příčku obsadila Eliška Březinová, na sedmém místě pak Nikola Rychtaříková. Na desátém místě je po krátkém programu Michaela Vrašťáková, třináctém Ellen Slavíčková, čtrnáctém Oluša Gajdošová a na osmnáctém po krátkém programu Karolína Smolová. 

 

Kompletní výsledky s bodovým hodnocením je k dispozici zde.


přidáno 2021.12.17 17:32:51

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací