Extranet

ME v krasobruslení 2022 - shrnutí druhého dne


Druhý den patřil na mistrovství Evropy v krasobruslení ženám a volným jízdám sportovních dvojic. Eliška Březinová si v kokurenci dalších 35 závodnic dojela pro průběžnou 13. příčku se ziskem 59.62 bodů. Šedesáti bodová hranice ji tak unikla o drobnou chybu v piruetě. "Kdyby byla čtyřková, tak jsem vlastně překonala bodovou hranici šedesáti bodů. Chybělo opravdu málo. Ale mám opět nový osobní rekord, takže mohu být nesmírně spokojená. Jízdu jsem nijak výrazně neměnila, jezdila jsem ji takto i minulou sezonu, sice na jinou hudbu a jinou choreografii, ale ty prvky se neměnily. Myslím si, že to zlepšení nastalo i díky zkušenostem a je vidět, že ten program dokážu zajet tak, jak jsem ho zajela dneska,“ spokojeně shrnula pětadvacetiletá krasobruslařka. 

Sportovní dvojice si z Tallinnu odváží 12. místo a věří, že do startu v Pekingu zvládnou doléčit všechna zranění a budou moci předvést své jízdy naplno. "My jsme teď museli jezdit hodně opatrně. Těch zranění bylo od začátku sezony fakt hodně. Nejdřív Líza, pak já, pak zase Líza, teď jsem si těsně před odletem natrhl vazy v kotníku, takže jsme zase nemohli odjet vše, ale není to nic vážného," prozradil Martin Bidař. Stupně vítězů v kategorii sportovních dvojic patřily ruským reprezentantům.

Třetí den přinese krátký program tanečních párů a volnou jízdu kategorie mužů. 

 


přidáno 2022.01.14 16:07:07

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací