Extranet

Sportovní dvojice na prvním nepostupovém místě. V den soutěže byl start velkou neznámou


Po splněném snu a úspěšné nominaci na olympijské hry v Pekingu se se sportovní dvojicí Jelizavetou Žukovou a Martinem Bidařem štěstí příliš nepotkávalo. Od začátku sezony provázela dvojici četná a limitující zranění. Jinam tomu bohužel nebylo ani v Pekingu. "Musím se Lízy zastat. Ráno si zvrtla kotník a vůbec jsme nevěděli, jestli večer nastoupíme," prozradil Bidař pro Českou televizi. Žuková se zranila ráno při rozcvičení v tělocvičně při dopadu z twistovaného skoku. "Nejdřív to vypadalo, že Líza vůbec nevstane, chvíli tam ležela. Nevím, jestli to je taková smůla a čím si ji zasloužíme," litoval Bidař. 

I přes to nadějná a cílevědomá sportovní dvojice do krátkého programu nastoupila. Neminuly ji ale dva pády, které je stály hodně bodů. UBidaře se jednalo o pád v trojitém toeloopu. "Sám nevím, co tam bylo špatně, nevěděl jsem ani, na jakou stranu jsem spadl. Trenéři řekli, že tam bylo všechno správně, musím se na to podívat. Někdy s tímhle skokem mívám problémy, ale na závodech mi šly. Teď to najednou nejde," s lítostí dodal Martin Bidař pro Českou televizi. Volné jízdy budou bez české účasti poračovat dnes od 12 hodin středoevropského času. 

 


přidáno 2022.02.19 06:05:43

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací