Extranet

Eliška Březinová nepostoupila do volných jízd na MS v krasobruslení


Olympionička Eliška Březinová si ziskem 55.07 bodu nezajistila postup do volných jízd ve francouzském Montpellier. Po tom, co se ze zdravotních důvodů nemohla zúčastnit posledního tréninku na závodní ledové ploše, se i přes svou indispozici hrdě postavila na led a pokusila se předvést své maximum. "Vzhledem k situaci, která ráno nastala, bych zhodnotila svůj výkon celkem pozitivně. Ráno jsem chtěla vstát na poslední trénink, ale nebyla jsem toho schopná, moje první kroky mířily na toaletu, zřejmě se jednalo o střevní potíže ze špatného jídla.  Nebyla jsem schopná v tom stavu předvést svoje maximum a pokažený axel mě stál hodně bodů, přibližně asi pět," shrnula po svém krátkém programu šestadvacetiletá reprezentantka. 

Svou sezonu ale hodnotí více než dobře a souhlasil s ní i její trenér Jozef Sabovčík. "Letošní sezona byla plná krásných momentů, ale nejvíce mi dala asi olympiáda. Dokázala jsem tam dvakrát zajet svoje maximum v krátkém programu. Poprvé v týmové soutěži a podruhé v individuální. V podstatě jsem si na olympiádě zlepšila všechny svoje rekordy. Jsem ráda, že to vyšlo, forma vyšla perfektně," zhodnotila Březinová.

Během dalších dnů budou společně s Jozefem Sabovčíkem spřádat plány na další sezonu a užívat si přímého kontaktu, který jim byl vlivem pandemické situace odepřen. "S Jozefem plánujeme záležitosti ohledně nadcházející sezony, a zejména teď to, abych se mohla vydat do Ameriky a trénovat s ním zase osobně. Máme si toho hodně co říct, trávíme tedy celé dny spolu a využíváme toho, že se vidíme takto konečně naživo," dodala Eliška Březinová. 

Želízkem v ohni nadále zůstávají sourozenci Taschlerovi. Rytmický tanec je čeká už zítra v první části závodního dne. 

 

 

 


přidáno 2022.03.24 08:04:16

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací