Extranet

Tým synchronizovaného bruslení Olympia skončil na MS na 9. místě


Český tým OLYMPIA z klubu USK Praha zazářil na mistrovství světa v synchronizovaném bruslení v kanadském Hamiltonu – skončil na 9. místě. Světový šampionát v synchronizovaném bruslení se uskutečnil po dvouleté pauze zaviněné pandemií COVID-19 a tým pod vedením hlavní trenérky Kateřiny Urbanové se představil v pozitivním světle.

 

Před odletem do Kanady krasobruslařky netajily – cílem je umístění do 11. příčky. Trenérka a manažerka Jitka Mokrá dokonce optimisticky říkala: “Pokud se sejdou tři nejdůležitější aspekty - elán, nadšení a bruslařská jistota, můžeme pomýšlet na umístění v TOP 10.“ 

 

Její předpověď se nakonec vyplnila – OLYMPIA předvedla kvalitní jízdy. Po krátkém programu figurovala na desáté pozici, po volné jízdě za doprovodu hitů od kapely Queen se ale v celkovém hodnocení nakonec posunula o jednu příčku výše. V Hamiltonu vybojovala pražská krasobruslařská sestava v konkurenci 23 týmů z 19 zemí cennou devátou pozici.

 

Mistrovství světa v synchronizovaném bruslení ovládla Kanada – na domácí půdě získal svou první medaili na světovém šampionátu, a rovnou zlatou, tým Les Supremes. Na stupních pro nejlepší jej doprovodily dvě finské sestavy. Stříbrnou medaili si odváží Marigold Ice Unity a bronz Helsinki Rockettes.

 


přidáno 2022.04.10 08:38:55

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací