Extranet

Kuciánová s Vochozkou v osobním rekordu devátí, taneční pár končí po krátkém programu


Druhým dnem v estonském Taliinu pokračovalo mistrovství světa juniorů. Do bojů se zapojily kategorie sportovních dvojic a tanečních páry. Česká sportovní dvojice si vylepšila o 78 setin osobní rekord na 116,91 bodů a končí na 9. místě. Denisa Cimlová a Vilém Hlavsa skončili na 21. místě a jako první nepostupující do volných jízd.

 

Sportovní dvojice vstupovala do soutěže jako druhá v pořadí na průběžné deváté pozici. Tu po solidní jízdě udrželi i po volné jízdě ve vylepšeném osobním rekordu. Mistrovské tituly si odváží do Gruzie Karina Savina a Luka Berulava se 188,12 body. Stříbro si odváží Australané Golubeva a Giotopoulos Moore a na bronzový stupínek vystoupali McIntosh s Minarem z Kanady.

 

V celkové klasifikaci tanečních páru obsadili Cimlová - Hlavsa 21. místo zejména díky zaváhání na začátku jejich jízdy.  „Udělali velkou chybu v twizzlu. Ta se bohužel odrazila v celkovém bodovém hodnocení i přes to, že jsme zbytek zajeli téměř perfektně,“ zhodnotili zklamaní Cimlová s Hlavsou. České duo obsadilo první nepostupovou pozici a světový šampionát pro ně tak skončil předčasně. „Před odjezdem jsme si dali cíl být v TOP 10, což se nám vzhledem k průběhu nepovedlo. Neúspěch hodíme za hlavu, vezmeme si ze závodu jen to pozitivní a jedeme dál.“ 

 

Celou sezónu hodnotí pár i díky mistrovskému titulu a vítězství na Four National Champinoships jako vydařenou. „Vstup do ní díky mému zranění obtížný. Pak jsme se ale stali mistry republiky, tudíž není důvod být jakkoliv naštvaní,“ zhodnotili Cimlová s Hlavsou, na které nyní v bruslařské pauze čekají studentské povinnosti.

 

Sobotní program otevřou od 10:50 juniorky včetně Barbory Vránkové. O TOP 10 se od 18:15 pokusí zabojovat Grigorii Reshtenko. Výsledky je možné najít na oficiálních stránkách akce (jwskate2022.eu) a soutěže lze sledovat živě na oficiálním YouTube profilu ISU (youtube.com/c/SkatingISU).


přidáno 2022.04.15 21:40:42

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací