Extranet

Český krasobruslařský svaz nadále povede Stanislav Židek


V pražském hotelu Olympik proběhla řádná volební valná hromada Českého krasobruslařského svazu. Post předsedy obhájil dosavadní předseda Stanislav Židek, pro kterého hlasovalo celkem 60 ze 79 přítomných delegátů.

 

V souboji o předsednické křeslo se utkal s Reném Novotným. „Mé zvolení mě samozřejmě velmi potěšilo a současně doslova zaskočila velká důvěra naprosté většiny zástupců klubů. Protože jsem jako stávající předseda absolvoval v posledních týdnech řadu nezbytných jednání a zasedání, nestíhal jsem například některá osobní setkání s předsedy klubů. Trochu jsem pak musel spoléhat na výsledky vykonané práce v průběhu uplynulého období,“ uvedl Židek a zároveň dodal. „Velká důvěra klubů je velmi zavazující. Mou snahou bude nezklamat ty, kteří mi věří, ale částečně i přesvědčit ostatní.

 

Do následujícího čtyřletého mandátu vstupuje Židek s několika prioritami. Jednou z nich je zajištění ekonomické stability. „Jsem si naprosto vědom, že nejenom letos nás čeká náročné období. Zatím jsme nedostali konkrétní čísla, ale reálně s kolegy počítáme, že k navýšení rozpočtů určitě nedojde. Snažili jsme se k žádostem o dotace přistupovat velmi zodpovědně. Práce bude opravdu hodně.” 

 

Vrcholem blížící se sezóny je pro Český krasobruslařský svaz jednoznačně pořádání juniorské Grand Prix v Ostravě. „Letos v srpnu nás čeká pořádání závodu světové série ISU Junior Grand Prix v Ostravě. Díky pochopení vedení Statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje nám i oni finančně pomohou. Očekávám kladné rozhodnutí rovněž u NSA,“ nastínil nejbližší kroky ČKS Židek.

 

Třetí pilíř koncepce tvoří sportovní výkony reprezentace. „Výsledky na poli sportovním jsou vždy tou největší vizitkou. Do nového olympijského cyklu proto musíme zkonsolidovat naši reprezentaci, stanovit reálné cíle a dát důvěru novým tvářím. Věřím, že ve spolupráci se zodpovědnými trenéry se nám plány podaří realizovat.  Velké úsilí je nezbytné vyvinout i v oblasti spolupráce se zahraničními partnery. Každodenní činností je nutno posunout i užší spolupráci s kluby uvnitř našeho svazu. V neposlední řadě je součinnost na poli sportovní diplomacie. Chceme dostat do Prahy mistrovství světa. Zásadnější krůček chceme vykonat v rámci Kongresu ISU v červnu,“ představil čtvrtou prioritu čtyřletého mandátu Židek. „Nebude to vůbec jednoduché! Co je ale dnes na poli diplomacie jednoduché? Držme si proto všichni palce a navzájem se podporujme,“ dodává na závěr. 

 

Kromě předsedy proběhla volba zbylých zástupců předsednictva. Pozici místopředsedy získal Evžen Milčinský, který bude zároveň zastávat post předsedy sportovně technické komise. Ekonomkou svazu se stala Kateřina Tykalová, předsedkyní komise rozhodčích Markéta Horklová a předsedkyně trenérsko metodické komise se v příštích čtyřech letech ujme Kateřina Kamberská.


přidáno 2022.05.17 15:18:14

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací