Extranet

Čeští krasobruslaři o víkendu zazářili. Horčičková v Gdaňsku, Taschlerovi v Bratislavě


O víkendu proběhly dva závody. V Bratislavě se konal tradiční, už 31. ročník, Nepela Memorial. V něm se podruhé v sezoně představili mezi tanečními páry Natálie a Filip Taschlerovi. V rytmickém tanci jim jejich výkon stačil na 74,34 bodu a průběžně byli čtvrtí. Ve svém volném tanci si ovšem dokázali polepšit, součtem rovných 113 bodů a druhým nejlepšímk volným tancem večera jim to se součtem 187,34 bodu stačilo v součtu na bronzovou medaili.

„Myslím si, že ve volné jízdě jsme byli víc uvolnění a jeli si to užít. V rytmickém tanci jsme měli trošku větší nervičky, ale obecně jsme spokojení. Jsme hrozně šťastní, tady máme rodinu, kamarády a to publikum je úžasné,“ hodnotila po volném tanci Natálie Taschlerová. „Včera jsem byl hodně svázaný nervozitou. Myslel jsem si, že věkem to bude lepší a lepší, ale asi nebude. A dneska to bylo super. Užili jsme si to společně a jsem spokojený,“ doplnil Filip svou sestru.

Ve volnémk tanci zaostali 5,77 bodu za vítěznými Brity Lilah Fear a Lewisem Gibsonem, v technické známce dostali dokonce méně jenom o 0,07 bodu. Britové jsou přitom úřadujícím stříbrnými medailisty z mistrovství Evropy, na březnovém mistrovství světa byli čtvrtí.

Sourozenci si také pochvalovali, že od svého prvního startu v sezoně, který proběhl na Lombardia Trophy začátkem září, zlepšily mnoho věcí. Teď už vyhlíží Skate America, první zastávku seniorské Grand Prix, která proběhně od 20. do 22. října.

V Bratislavě se také představila představila Michaela Vrašťáková v soutěži žen. Té s bodovým ziskem 42,79 bodu za krátký program a 72,39 bodu za volnou jízdu patřilo se součtem 115,18 bodu celkové 18. místo.

Kompletní výsledky včetně protokolů jsou zde – https://www.kraso.sk/wp-content/uploads/sutaze/2023_2024/NepelaMemorial2023/index.htm

 

 

Série Junior Grand Prix o víkendu pokračovala v polském Gdaňsku. Česko v ní mělo hned několik zástupců.

Mezi juniorkami se představila Jana Horčičková. V krátkém programu se dostala na bodový ziska 46,17 a průběžně byla 13. Ve volné jízdě ovšem předvedla mimo jiné dva trojité lutzy i trojitého flipa, další kvalitní skoky i piruety, což jí posunulo k překonání hranice sta bodů, získa a101,48 a sedmá nejlepší volná jízda ji stačila na těsné osmé místo se součtem 147,65 bodu.

„S paní trenérkou jsme moc spokojené, že jsme překonaly hranici 100 bodů ve volné jízdě, kde jsem poprvé zařadila i trojitý flip, který se vydařil i na plusy. Do příště bych chtěla zařadit trojitý rittberger a zajet čiště krátký program,“ zhodnotila svůj výkon sama závodnice.

Své zástupce mělo Česko i v párových kategoriích. Ve sportovních dvojicích se při druhém společném startu předvedli Debora Cohen a Lukáš Vochozka. Vylepšili si své osobní rekordy, v krátkém programu to znamenalo 44,03 bodu a průběžné čtvrté místo, ve volné jízdě pak 79,74 bodu a šesté místo, které obsadili také celkově s 123,77 body.

V taneční soutěži byli hned dva české páry. Andrea Pšurná s Jáchymem Novák byli v krátkém programu 11., vyjeli si 50,62 bodu. Ve volné jízdě si lehce pohoršili na třináctou příčku se součtem 73,91. Celkově jim to stačilo na dvanácté místo se součtem 124,53 bodu.

O 0,29 bodu tak v konečném pořadí porazili své reprezentační kolegy, celkově třinácté Natálii a Filipa Blaasovi. Ti měli ve volné jízdě 49,06 bodu a byli průběžně čtrnáctí, ve volné však zabojovali. Desátý nejlepší tanec jim přinesl 75,18 bodu a ono konečné třinácté místo s 124,24 bodu.

Kompletní výsleky jsou zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/jgppol2023/


přidáno 2023.09.30 23:01:04

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací