Extranet

Mistrovství světa 2012, Nice (FRA)


ČLÁNEK BUDEME PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVAT.

Michal Březina šestý se ziskem 239,55 bodu, Tomáš Verner šestnáctý se ziskem 210,66 bodu. To jsou konečné výsledky našich mužů na MS v krasobruslení pro rok 2012 v Nice. Michal bohužel neudržel druhé místo po krátkém programu, když ve volné jízdě šel do maximálního rizika, ale ani jeden z pokusů o čtverný skok nebyl bez chyby, čtverný toeloop byl ponížený. I některé další trojité skoky neměli úplně čisté výjezdy a bohužel v nabité kategorii mužů je každá i sebemenší chyba citelně znát. Na to doplatil i Tomáš Verner, který u pokusu o čtverný toeloop ubral jednu otáčku a nepovedl se ani druhý trojitý axel. Znamenalo to sedmnáctou volnou jízdu a pokles o dvě příčky na konečnou šestnáctou pozici.

Michal Březina vstoupil do MS v Nice fantastickým krátkým programem. Rekordním bodovým ziskem 87,67 bodu drží zatím druhou pozici, necelé dva body za fenomenálním kanaďanem Patrickem Chanem. V krátkém programu se Michalovi povedlo téměř vše, kromě výstavního čtverného Salchowa a kombinace 3F + 3T a sólového 3A dokázal Michal všechny ostatní prvky zajet na stupeň obtížnosti 4!! Navíc jej osobní rekord 87,67 bodu řadí už na šesté místo historických tabulek krátkých programů v ISU systému hodnocení. Blahopřejeme a zároveň přejeme vše nejlepší k dnešním narozeninám.
Tomáš Verner bude muset bohužel útočit ze zadních pozic, čtverný toeloop nevyšel, Tomáš ubral dvě otáčky, k tomu se přidaly chybějící stupně obtížnosti u dvou piruet a 70,38 bodu tak znamená průběžnou čtvrnáctou pozici.

Ani Eliška Březinová nepostupuje do hlavní soutěže v kategorii žen. V kvalifikační volné jízdě získala 65,47 bodu, obsadila 23.místo a na postup (12 nejlepších) chybělo přibližně 5 bodů. Co ale může Elišku určitě těšit, že obdržela devátou nejvyšší známku za předvedené prvky.

Gabriela Kubová a Dmitry Kiselev těsně nepostoupili do hlavní soutěže tanečních párů, když si v krátkém tanci vylepšili své letošní maximum ISU na 70,39 bodu, přesto to ve vyrovnané kvalifikace o pár setinek nestačilo a jsou prvním nepostupujícím párem na 11.místě kvalifikace.

Dnes začíná kvalifikačními volnými jízdami (tanci) v Nice (Francie) mistrovství světa v krasobruslení pro rok 2012.

Přímý postup do hlavní soutěže mužů mají jistý Michal Březina a Tomáš Verner, kteří patří k širokému poli kandidátů na boj o medailové pozice. V této nabité kategorie jich však najdeme minimálně 12 (alespoň dle tiskové zprávy Mezinárodní bruslařské unie)! Úspěchem tedy bude každé umístění mezi nejlepší šesticí šampionátu.
Eliška Březinová v kategorii žen a taneční pár Gabriela Kubová / Dmitry Kiselev čekají kvalifikační volné jízdy. Kubová /Kiselev nastoupí dnes večer jako sedmnáctí přibližně v 19:58 našeho času. Postup do krátkých tanců zaručí umístění do desátého místa, ale na startu kvalifikace je rekordních 23 tanečních párů, a tak by byl postup milým překvapením.

Ještě těžší pozici bude mít v úterý 27.3. Eliška Březinová, která pojede kvalifikační volnou jízdu jako druhá v cca 10:45 našeho času. Soupeřek je 32 a postoupí pouze 12 nejlepších.

Soutěž sportovních dvojic bohužel tentokrát neobsadíme, protože původně nominovaný pár Alexandra Herbríková / Rudy Halmaert se musel kvůli drobným zdravotním problémům účasti vzdát.

Pro nás nesledovanější soutěž mužů přijde na řadu až na konci šampionátu. Michala Březinu a Tomáše Vernera čekají krátké programy v pátek 30.3. odpoledne a volné jízdy v sobotu 31.3. také odpoledne.

Průběžné výsledky MS 2012 najdete zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2012.03.31 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací