Extranet

Světové pořadí ISU 2011/2012


Posledními dvěma mezinárodními soutěžemi pro mladší kategorie v Rusku a Francii dnes skončila mezinárodní krasobruslařská sezóna a na stránkách ISU najdete konečné žebříčky "Světového pořadí" po sezóně 2011/2012 v jednotlivých kategoriích.
Do žebříčků se započítávají vždy nejlepší výsledky ze šampionátů ISU, soutěží Grand Prix (juniorské i seniorské) a z mezinárodních soutěží z kalendáře ISU (platí pouze pro seniorské kategorie) za poslední tři krasobruslařské sezóny. Podrobnosti o tvorbě žebříčků najdete v ISU Communicationu 1629.

Nejvyššího umístění samozřejmě dosahujeme v mužské kategorii, kde se Michal Březina drží na vynikajícím třetím místě (3729 b.) a Tomáš Verner je desátý (2923 b.). Žebříček vede dvojnásobný mistr světa Patrick Chan z Kanady (4800 b.). Do první stovky z našich závodníků ještě pronikli Petr Coufal (75. místo a 617 b.)a Pavel Kaška (82.místo a 531 b.).
Kompletní světové pořadí mužů najdete zde.

Ženské pořadí vede také mistryně světa, Italka Carolina Kostner se ziskem 5167 bodů. (kompletní pořadí kategorie žen najdete zde.). Svých prvních 55 bodů získala postupem do finále MS juniorů Elizaveta Ukolova, která se tím jistě výborně zapsala do povědomí rozhodčích a od příští sezóny jí, doufejme, budou další body přibývat.

Pořadí sportovních dvojic vévodí také mistři světa Savchenko / Szolkowy z Německa se ziskem 5029 bodů. V tomto žebříčku najdeme ještě na 23.místě Kláru Kadlecovou s Petrem Bidařem, kteří spolu ale již nebruslí. A tak doufejme, že Petr Bidař bude již v příští sezóně rychle získávat body s Martinou Boček a že Klára Kadlecová také brzy najde nového partnera. České překvapení z ME 2012 v Sheffieldu, Alexandra Herbríková / Rudy Halmaert, jsou díky tomuto, zatím jejich jedinému bodovanému vystoupení, na 68.místě se ziskem 237 bodů. Kompletní pořadí sportovních dvojic najdete zde.

Pouze pořadí tanečních párů nevedou mistři světa (Kanaďané Virtue / Moir jsou až třetí), ale jejich věční američtí soupeři Davis / White se ziskem 5015 bodů. Mezi nejlepší stovkou najdeme i čtyři české taneční páry: Ganriela Kubová / Dmitry Kiselev jsou na 46.místě se ziskem 834 bodů, Karolína Procházková / Michal Češka jsou na 63.místě se ziskem 558 bodů, Lucie Myslivečková / Neil Brown jsou 66. se ziskem 511 bodů a Kamila Hájková / David Vincour jsou 77. se ziskem 371 bodů, který ale už zřejmě nerozšíří. Kompletní pořadí tanečních párů najdete zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2012.04.29 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací