Extranet

JGP Gdaňsk (POL) 2013


Letošní ročník seriálu juniorské Grand Prix pokračuje čtvrtým dílem v Gdaňsku (Polsko), kde ČR obsazuje všechny tři vypsané kategorie. Tomáš Kupka je již ostříleným JGP borcem (pojede již třetí ročník po sobě), kdežto Anna Dušková si odbyde sólovou premiéru. K většímu klidu jí snad pomůže i to, že už má za sebou premiéru v kategorii sportovních dvojic minulý týden v Košicích. Poslední naši zástupci, tanečníci Cortney Mansour a Michal Češka spolu jezdí od června 2013 a i po tak krátké době zaznamenali obrovský pokrok. Michal má již několikaleté zkušenosti ze soutěží juniorské Grand Prix s Karolínou Procházkovou (kdy se opakovaně umísťovali v prvních desítkách jednotlivých soutěží) a Cortney již také okusila soutěže JGP před několika lety v barvách Kazachstánu.

Svůj vstup již má za sebou Anna Dušková a přesto, že jela těsně po velkých favoritkách z Jižní Koree a USA, vůbec se svého losu nezalekla, předvedla vše, co umí (čistá kombinace s trojitým Salchowem, dvojitý Axel a k tomu velmi dobré úrovně obtížnosti u piruet a kroků), a získala výtečných 43,38 bodu a do volných jízd vstoupí z překvapivé deváté pozice.
Krátký program Anny Duškové je zde.

Také u Tomáše Kupky to dlouho vypadalo na útok na první desítku a konečný zisk 48,88 bodu stačil na 11.místo. Škoda, že úplně nevyšla kombinace (po 3 Lz následoval z nečistého výjezdu 2T) a mnohem větším problémem byl překvapivý pád po 2A. Jinak by Tomáš určitě prolomil hranici 50 bodů.
Krátký program Tomáše Kupky hledejte na tomto odkazu.

Druhý soutěžní den JGP v Gdaňsku přinese rozuzlení soutěže juniorek a s krátkými programy se představí i juniorské taneční páry.
Cortney Mansour a Michal Češka vstupují do své společné kariéry ziskem 41,01 bodu, který je řadí na 12.místo mezi 20 tanečními páry. Cortney se bohužel nevydařily Twizzly a tak místo plánované úrovně 4, z toho zbyla jen úroveň 1. Také obě sekvence předepsaného Quickstepu byly jen na úrovních 1 a 2, čímž pár poztrácel další cenné bodíky. Přesto není první desítka daleko (pouhých sedm desetin bodu) a vzhledem ke kvalitě svého volného tance na ní určitě zaútočí.
Krátký tanec Cortney a Michala zhlédněte zde.

Anna Dušková, trochu podle očekávání, neudržela první desítku. Ale přesto, že při třech pokusech o trojité skoky upadla, byly všechny dotočené a celková bojovnost, dva dvojité axely a kombinace 3S+2T, spolu s tradičně dobře hodnocenými piruetami s obtížnostmi 3 a 4 znamenaly 12.místo konečného pořadí s celkovým bodovým ziskem 112,37.
Volná jízda Anny Duškové je na tomto odkazu.

Tomáš Kupka zajel smolnou volnou jízdu, ve které ztratil tři body za pády (z toho jeden byl pouze po vjetí do rýhy) a další bod za překročení povoleného času volné jízdy juniorů. Ve volné jízdě jinak skočil 5 trojitých skoků, z nichž trojitého Lutza poprvé v kombinaci. Celkový bodový zisk 140,29 stačil na 15.místo konečného pořadí.
Volná jízda Tomáše Kupky je zde.

Cortney Mansour a Michal Češka zajeli jedenáctý nejlepší tanec, ale v součtu s krátkým tancem to znamenalo, že udrželi 12.místo se ziskem 103,21 bodu.
Volný tanec Michala a Cortney zhlédněte na tomto odkazu.

Kompletní výsledky JGP v Gdaňsku najdete zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2013.09.21 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací