Extranet

Mistrovství Evropy, Budapešť


Právě dnes začíná v Budapešti Mistrovství Evropy v krasobruslení pro rok 2014.
Českou výpravu tvoří Michal Březina, Tomáš Verner, Eliška Březinová a taneční pár Lucie Myslivečková / Neil Brown.

Průběžné výsledky ME 2014 v Budapešti sledujte zde.

Jako první ve středu vstoupila do bojů v krátkých programech žen Eliška Březinová a zajela čistý kraťas s kombinací 3Lz, sólovým 3R a výborným 2A. Za svůj výkon obdržela 47,10 bodu a postoupila do finálových volných jízd z výborné 16. pozice!

Krátký tanec mají za sebou Lucie Myslivečková a Neil Brown a skončil velkým nezdarem. Lucie pokazila hned první sekvenci twizzlů (resp. je ani nesplnila minimální počet otáček), sice neupadla, ale přišli o minimálně 5 bodů a celkovým ziskem 42,95 bodu porazili pouze tři páry a skončí na 26.místě.

Dnes, ve čtvrtek, začne pro nás nejsledovanější soutěž mužů. Na startu je 35 sportovců, do finále se jich nepodívá 11.
Michal Březina předvedl čistý krátký program s kombinací 4S+2T, k tomu i jeho skvostný trojitý axel a díky vysokému hodnocení za předvedené prvky získal 82,80 bodu.
Tomáš Verner je definitivně zpět. Nepovedl se mu úplně výjezd ze čtverného toeloopa, ale pak předvedl excelentního 3A a ve druhé půlce zařadil i kombinaci 3Lz+3T. Škoda drobných chybiček v piruetách. V celkové známce je Tomáš Verner zatím těsně před Michalem se ziskem 83,51 bodu. Jasně vede skvělý Španěl Javier Fernandez, který pokořil 90 bodů. Tomáš Verner má malou bronzovou medaili za krátký program, Michal je zatím na pátém místě. Těšme se na sobotní volné jízdy.

V Budapešti právě odstartovaly volné jízdy žen, kde po dlouhé době uvidíme opět českou zástupkyni. Ze 16.pozice po KP se do ní dostala Eliška Březinová. Ve volné jízdě Elišku bohužel zradil její výstavní kousek, 3Lz, nešel už v rozjížďce a ve volné jízdě pak zbyl jen jednoduchý. Ale Eliška přesto zabojovala a všechny ostatní trojité skoky (2x Toeloop a jednou Rittberger) byly výborné, k tomu 2 x dvojitý axel a téměř ke konci programu i trojkombinace dvojitých skoků a Eliška se dostala na celkový bodový součet 130,35 a obsadila výborné 15. místo.

Mistrovství Evropy v krasobruslení pro rok 2014 v sobotu pro českou výpravu vyvrcholilo volnými jízdami mužů. Michalu Březinovi utekla o tři desetiny bodu bronzová medaile a skončil na 4.místě se ziskem 236,98 bodu. Tomáš Verner se bohužel propadl ze 3. na 7. místo celkovým ziskem 223,66 bodu. Oba skočili jeden čtverný skok, ale jinak bohužel chyběly otáčky. Doufejme, že se oběma našim sportovcům podaří vyladit na ZOH v Soči. Michal s Tomášem pak vybojovali tři místa pro české muže na příštím ME 2015 ve Stockholmu.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2014.01.18 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací