Extranet

ZOH 2014, Soči (Rusko)


Právě dnes startují slavnostním zahájením v Soči 22. Zimní Olympijské hry 2014.
Českou výpravu tvoří Michal Březina, Tomáš Verner a Elizaveta Ukolova.

Již ve čtvrtek 6.2. večer odstartovaly soutěže týmů krátkými programy mužů a sportovních dvojic a průběžné výsledky všech olympijských soutěží v krasobruslení najdete ve známé ISU podobě zde. Oficiální stránky ZOH Sochi 2014 jsou totiž trochu nepřehledné a špatně se v nich orientuje.

Pro nás nejzajímavější soutěž mužů se uskuteční ve čtvrtek 13.2. (krátké programy) a v pátek 14.2. (volné jízdy). Doufejme, že v obou případech s účastí Michala Březiny i Tomáše Vernera.
Michal vstupuje do soutěže s devátým nejlepším výsledkem v sezóně 2013/2014 (236,09 bodu z ME v Budapešti) a Tomáš je svým budapešťským ziskem 223,66 bodu dvanáctý. Oba by měli být losováni ve druhé polovině startovního pole krátkých programů, Michal Březina pak určitě pojede v jedné ze dvou posledních rozjížděk (losuje se dle Světového pořadí ISU, kde je Michal sedmý a Tomáš dvacátý čtvrtý).
Naopak Elizaveta Ukolova pojede určitě někde na začátku krátkých programů žen (ve Světovém pořadí ISU je sedmdesátá sedmá). Krátké programy žen se uskuteční téměř na konci olympijských soutěží, ve středu 19.2. Elizaveta je svým výkonem ze zářijové kvalifikace ZOH při Nebelhorn Trophy v pořadí startujících žen na 25. místě (v Oberstdorfu získala 136,72 bodu), ale v pořadí zatím nejsou zařazeny korejská mistryně světa Kim Yu-na a nejlepší kanaďanka Kaetlynn Osmond, které pro zranění vynechaly většinu sezóny a ještě se nezúčastnily žádné soutěže ISU.

Přímé přenosy z většiny soutěží budou na programech ČT 2 a ČT Sport, případně na webu České televize "Sport živě". Přenosy zakoupila také TV Nova a většinu bude vysílat živě na Nova Sport nebo na placeném internetovém VoYo. A chybět nebudou ani tradiční přenosy Eursportu.
Držte palce našim zástupcům a užívejte si vrcholné krasobruslení, protože velkou skupinu bruslařů asi uvidíme na "amatérském" ledě naposledy.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2014.02.07 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací