Extranet

Mistrovství světa juniorů 2014


V Sofii dnes (středa 12.března) Mistrovství světa juniorů v krasobruslení pro rok 2014.
Českou výpravu tvoří Petr Coufal, Anna Dušková, sportovní dvojice Anna Dušková / Martin Bidař a taneční pár Cortney Mansour / Michal Češka.

Průběžné výsledky MS J 2014 v Sofii sledujte zde.

Přímé přenosy i záznamy pak můžete sleovat na You Tube kanále ISU zde.

Středa, 12.března
Cortney Mansour a Michal Češka se spolu dali dohromady v létě roku 2013. Již na podzim se velmi dobře představili v soutěžích juniorské Grand Prix v Gdaňsku a Ostravě a nyní mají za sebou vydařenou společnou premiéru na MS juniorů, kde především Michal doufá, že se mu poprvé podaří dostat do finále této soutěže.
V krátkém tanci si Mansour/Češka vylosovali brzké startovní pořadí 3, přesto s přehledem postoupili do volných tanců ze 14.místa. Cortney a Michal si vytvořili osobní rekord ISU 48,52 bodu a v technické známce téměř pokořili kritéria pro MS seniorů.

Sportovní dvojice Anna Dušková / Martin Bidař je po krátkém programu na výborném 10.místě. V krátkém programu se jim vydařily především všechny skokové prvky. Povedl se už úvodní sólový 2A, následně i twistovaný lutz a poprvé předvedli v soutěži i odhozený toeloop v trojitém povedení. Jejich bodový zisk 41,29 je vylepšením jejich dosavadního maxima o sedm bodů! V rozmezí necelých 6 bodů je ale srovnáno 8 párů mezi šestým a třináctým místem pořadí po KP. Do volných jízd nastoupí Anna Dušková s Martinem Bidařem ve čtvrtek večer jako šestí těsně po 19 hodině našeho času.

Čtvrtek, 13.března
Petr Coufal pokračuje ve výborných výkonech našich zástupců na MS juniorů. V krátkém programu předvedl bezchybný výkon a svým osobním rekordem 63,92 bodu nejen bez problémů postoupí do volných jízd, ale momentálně útočí i na první destíku konečného pořadí. Před poslední rozjížďkou je na pátém místě.

Česká sportovní dvojice Anna Dušková / Martin Bidař je desátou nejlepší juniorskou dvojicí světa! Náš pár, který byl jasně nejmladším v celém startovním poli, udržel i ve volné jízdě postavení v první desítce. Po osobním rekordu v krátkém programu si vylepšili rekord ve volném programu a samozřejmě i celkové skóre 113,85 bodu je pro ně rekordní.

Pátek, 14.března
Po výborném výkonu v kategorii sportovních dvojic čekala Annu Duškovou druhá část dvojboje, krátký program kategorie juniorek. Se startovním číslem 11 mezi 42 juniorkami by se postup do finálových volných jízd pohyboval v oblasti malého zázraku. Ten však vzal za své hned na začátku KP, kdy Anna upadla po (naštěstí dotočeném) trojitém Salchowu, a tím odepsala i celou kombinaci. Přesto to "nezabalila" a všechny ostatní prvky i celou jízdu zajela s chutí a v kvalitním provedení. Celková známka 38,49 bodu ale na postup určitě stačit nebude. V konečném pořadí krátkých programů skončila Anna Dušková na 32.místě.

Cortney Mansour a Michal Češka obsadí na MS juniorů 13.místo. Proti krátkému tanci se ještě o příčku posunuli a je jen škoda, že Cortney nevyšla druhá sekvence twizzlů, mohlo to být ještě lepší. MS juniorů tak Cortney a Michal zakončí s bodovým ziskem 112,70.

Sobota, 15.března
České účinkování na MS juniorů zakončil v sobotu Petr Coufal, který udržel výborné desáté místo po krátkém programu i po volné jízdě a v nabité soutěži juniorů si vytvořil osobní rekord 182,28 bodu. Petr vyskákal celkem 6 trojitých skoků a nepovedl se pouze trojitý Rittberger ve druhé polovině jízdy, který skončil pouze s jednou otáčkou. Petr Coufal také ve svém posledním juniorském vystoupení v životě vybojoval dvě místa v soutěži juniorů na MS J 2015!

Tady jsou videa s jízdami našich zástupců:
Krátký tanec Cortney Mansour / Michala Češky.
Krátký program Anny Duškové / Martina Bidaře.
Krátký program Petra Coufala.
Volná jízda Anny Duškové / Martina Bidaře.
Volný tanec Cortney Mansour / Michala Češky.
Volná jízda Petra Coufala.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2014.03.15 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací