Extranet

Mistrovství světa 2016 Boston (USA)


Vrcholem krasobruslařské sezóny je tradičně mistrovství světa sólových a párových kategorií. Pro rok 2016 se koná v hlavním městě státu Massachusetts, Bostonu. 

Mezi 172 bruslaři / páry ze 38 členským federací bude i česká čtveřice sportovců:

Michal Březina v kategorii mužů, Eliška Březinová v kategorii žen a taneční pár Cortney Mansour / Michal Češka. 

 

30. 3.

Cortney Mansour a Michal Češka zůstali těsně za postupovou dvacítkou. Nepodařilo se jim vyrovnat nebo posunout maximum z ME v Bratislavě a s výkonem 51,68 (přesto druhý nejlepší v životě) skončili 24, pouhé dva body za postupem.

Michal Březina opět nevyhrál souboj se čtverným Salchowem a po pádu skončil těsně za první desítkou (11. místo se ziskem 79,29 bodu).

 

31. 3.

Eliška Březinová potřebovala na postup do finále zajet úplně čistý program. A začátek vypadal velmi nadějně, snad poprvé v životě na velké soutěži „dala“ kombinaci s 3F i 3Lz z kroků a další bodíky nasbírala za váhovou piruetu se skokem a krokovku, dokonce ve třetím levelu. Pak ale přišel nepovedený 2A a chyba při závěrečné zakloněné piruetě. Sečteno a podtrženo, tyto drobné chyby znamenaly ztrátu několika bodů a konečné 29. místo se ziskem 47,75 bodu. K postupu chybělo 2,11 bodu, tedy čistě provedené dva výše jmenované prvky.  

 

1. 4.

Michal Březina připravil pro MS o něco méně náročnější volnou jízdu, kterou bude chtít zajet čistě. Místo tří pokusů o čtverné skoky tak šel pouze na jednoho 4S a k tomu raději přidal složité, ale pro něho jistější kombinace skoků. A vyplatilo se. Ve volné jízdě sice přišel tradiční pád u 4S, ale zbytek jízdy už byl skokansky v plusových hodnotách (sedm trojitých skoků) s drobnou výjimkou závěrečného 2A. K tomu piruety a krokovka ve stupních obtížnosti 3 a 4 a bodový zisk za volnou jízdu 158,7 bodu. Michal se tak po dvou letech opět vrátil do světové desítky, a to na deváté místo se ziskem 237,99 bodu.

Znamená to, že má pro příští sezónu jistotu účasti v seriálu soutěží Grand Prix a že pro ČR vybojoval dvě místa na příštím MS v Helsinkách (což, doufejme, bude velkou motivací pro další naše seniory, aby pokořili nelehké technické limity pro MS).

 

 

Jízdy našich bruslařů (zdroj YouTube):

 

Michal Březina                       krátký program                                 volná jízda

Eliška Březinová                   krátký program                                

Cortney Mansour / Michal Češka      krátký tanec                                     

 

 

Kompletní výsledky MS 2016 v Bostonu sledujte zde.

 


Karel Oubrecht, GS


přidáno 2016.04.02 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací