Extranet

Dvojnásobný postup na ZOH 2018


České krasobruslení slaví dvojnásobný postup na zimní Olympijské hry 2018 v Pchjongjangu (Korea).

Z dodatečné kvalifikace, která proběhla tento týden v rámci Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu (Německo), se nejprve v pátek mezi pět postupujících sportovních dvojic vmáčkli Anna Dušková / Martin Bidař (s luxusním náskokem více než 20 bodů na první nepostupující pár)  a v sobotu je díky skvělému volnému tanci následoval i taneční pár Cortney Mansour/Michal Češka!

Bohužel méně už se dařilo Elizavetě Ukolove, která za postupem zůstala o téměř 30 bodů. I přesto předvedla svůj nejlepší letošní výkon na mezinárodní soutěži.

Tím, že se Česká republika probojovala do tří soutěžních kategorií, je stále ve hře o účast i v soutěži týmů, kde je právě nominace alespoň ve třech kategoriích první  podmínkou. ZOH se zúčastní 10 týmů. Teď bude záležet na tom, jak se našim zástupcům povede v podzimních soutěžích Grand Prix. Po skončení MS 2017 byl náš tým na 14 místě průběžného pořadí.

Kompletní výsledky soutěže Nebelhorn Trophy najdete na tomto odkazu.

Blahopřejeme našim sportovcům k postupu na zimní Olympijské hry 2018 v Koreji a děkujeme jejich trenérům Evě Horklové, Benoitu Richardovi, Igoru Shpilbandovi a Fabianu Bourzatovi, že je tak skvěle připravili.

Karel Oubrecht, GS


přidáno 2017.09.30 21:01:33

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací