Extranet

Prověrky výkonnosti prověřily české krasobruslaře před sezonou, závodilo se i v Americe


Ve Lhotě u Vsetína v KAPKA resort se o uplynulém víkendu konaly Prověrky výkonnosti, po nich se následněi rozhodovalo o nominacích na sérii závodů Junior Grand Prix.

"Předvedené výkony hodnotím velmi pozitivně, mně se ty prověrky strašně líbily, ať už výkony, tak i přístupy závodníků. Samozřejmě byly tam ještě rezervy a nebylo vše předvedené úplně čistě, ale to po nich začátkem srpna ani nemůžeme chtít," zhodnotil předvedené výkony Evžen Milčinský, místopředseda Českého krasobruslařského svazu.

"Ještě před prověrkami měli závodníci dva dny možnost přímo v místě trénovat a mít i drobné konzultace ke svým programům, což také hodnotím jako přínosné. Viděli jsme velké množství trojitý skoků, dokonce i čtverné toeloopy a trojitý axel," doplnil Milčinský.

Zatímco seniorům ještě pár týdnů do začátku závodní části sezony zbývá, juniorům už začíná série Junior Grand Prix koncem srpna. "Bylo vidět, že junioři už se do formy opravdu dostávají a i v tomto směru prověrky za mě dopadly dobře," dodal závěrem Evžen Milčinský.

Kompletní výsledky Prověrek výkonnosti najdete zde.

Na první zastávce JGP v Lotyšsku 28.-31. srpna bude Česko reprezentovat sportovní dvojice Debora Anna Cohen a Lukáš Vochozka.

Hned druhým závodem seriálu JGP bude Czech Skate 2024 v Ostravě, která proběhne 4.-7. září. Na tu byli po předsednictvu ČKS nominováni:

Juniorky: Kateřina Hanušová, Jana Horčičková, Barbora Tykalová

Junioři: Jakub Tykal, Tadeáš Václavík, Jan Valtera

Sportovní dvojice junioři: Debora Anna Cohen/Lukáš Vochozka

Taneční páry junioři: Lauren Audrey Baťková/Jacob Yang, Natálie Blaasová/Filip Blaas, Eliška Žáková/Filip Mencl

 

O víkendu se ale závodilo také v Americe, konkrétně v Norwoodu, kde proběhl Cranberry Cup. Jej se zúčastnily také dvě české závodnice, Eliška Březinová (celkem 126,15 bodu a 10. místo) a Barbora Vránková (104,38 bodu a 12. místo). Celkové výsledky závodu jsou zde.


přidáno 2024.08.12 17:26:27

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací